Spett med päron, brie och rucola
06 okt, 2023
AvAnna Wendt
Tänk att så mycket gott får plats i en och samma lilla munsbit – päron, brie, rucola och crema di balsamico.
Annons
Spett med päron, brie och rucola
Många goda smaker på liten yta!
12–16 stycken
Annons
Du behöver:
Ca ½ dl valnötter
1–2 hårda päron, gärna conference
1 msk pressad citronsaft
250 g camembert
En näve ruccola
½–1 msk crema di balsamico
Gör så här:
- Hacka valnötterna grovt och rosta i torr stekpanna tills gyllene. Låt svalna.
- Dela päronet i bitar, ca 3 x 3 cm, och blanda dem med citronsaften i en skål eller bunke. Dela osten i ungefär lika stora bitar.
- Trä en bit päron på ett spett, knyckla ihop lite ruccola och trä på innan du avslutar med en bit ost. Lägg spetten på ett serveringsfat och ringla över lite balsamico. Toppa med rostade valnötter.
Foto: Lisa Björner
Annons