Sprödstekt torsk med polenta och sotad majs
14 dec, 2022
AvEmma Martiny
Sprödstekt torsk är en klassisk vardagsrätt hemma hos många, twista till den med krämig polenta och servera med sotad majs.
Annons
Sprödstekt torsk med polenta och sotad majs
Polenta är underskattat, det finns så mycket gott att göra med dessa små gryn!
4 personer
Annons
Du behöver:
500 g torskfilé
1 msk smör, till stekning
Salt
Färskmalen svartpeppar
Polenta:
250 g polenta
1 1/4 dl vatten
1 dl färskriven parmesan
1 dl flagad parmesan
Salt
Färskmalen svartpeppar
Till servering:
200 g majs, frusen
200 g färsk spenat
2 msk smör
Salt
Färskmalen svartpeppar
Gör så här:
- Häll polentagrynen i kokande saltat vatten och rör om hela tiden under cirka 15 minuter tills polentan är krämig. Häll ner den rivna parmesanen i polentan och rör om, smaka av med salt och peppar.
- Smält smör i en stekpanna och stek torsken, först på köttsidan i cirka 2 minuter och sedan på skinnsidan tills fisken är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
- Häll kokande vatten över majsen så att de tinar. Häll av vattnet och rosta dem i stekpanna med lite smör. Krydda med salt och lyft ut pannan. Fräs spenaten mjuk i smör i stekpannan, krydda med salt och peppar.
- Lägg upp polenta på tallriken, toppa med fisken, spenat och majs samt några parmesanflagor.
Foto: Nina Malling
Annons