Svartvinbärsmarinerat päron med sirap
05 jan, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Svartvinbärsmarinerat päron får en otroligt härlig färg och blir en riktigt härlig dessert när det serveras med sirap.
Annons
Svartvinbärsmarinerat päron med sirap
Päronen som kokas i svartvinbärssaft blir inte bara goda, en härligt mustig färg får de också.
Annons
4 portioner
Du behöver:
4 päron
250 ml koncentrerad svartvinbärssaft
2 ½ dl vatten
4 hela nejlikor
1 stjärnanis
Gör så här:
- Skala päronen försiktigt, låt stjälken sitta kvar. Koka upp svartvinbärssaften, vattnet och kryddorna i en kastrull. Tillsätt päronen och låt puttra i 10 minuter tills de nästan är mjuka – se till att de är täckta med vätskan hela tiden.
- Ta kastrullen från värmen och låt päronen dra i den till nästa dag. Ta upp päronen, sila av lagen och koka den till en sirap. Servera sirapen tillsammans med päronen och gärna en klick grädde, crème fraiche eller vaniljglass.
Foto: Betina Hastoft
Annons