Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Svartvinbär­s­marinerat päron med sirap

05 jan, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på svartvinbärsmarinerat päron med sirap
Betina Hastoft
Svartvinbärsmarinerat päron får en otroligt härlig färg och blir en riktigt härlig dessert när det serveras med sirap.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 goda toppings till kladdkakaBrand logo
3 goda toppings till kladdkaka

Svartvinbär­s­marinerat päron med sirap

Päronen som kokas i svartvinbärssaft blir inte bara goda, en härligt mustig färg får de också.

Så gör du svarvinbärsmarinerat päron med sirap
Betina Hastoft
Annons

4 portioner

Du behöver:

4 päron
250 ml koncentrerad svartvinbärssaft
2 ½ dl vatten
4 hela nejlikor
1 stjärnanis

Gör så här:

  1. Skala päronen försiktigt, låt stjälken sitta kvar. Koka upp svartvinbärssaften, vattnet och kryddorna i en kastrull. Tillsätt päronen och låt puttra i 10 minuter tills de nästan är mjuka – se till att de är täckta med vätskan hela tiden.
  2. Ta kastrullen från värmen och låt päronen dra i den till nästa dag. Ta upp päronen, sila av lagen och koka den till en sirap. Servera sirapen tillsammans med päronen och gärna en klick grädde, crème fraiche eller vaniljglass.

Foto: Betina Hastoft

Annons