Tabbouleh med kikärter och grillad halloumi
07 jul, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Matig tabbouleh fullmatad med kikärter och grillad halloumi. Lätt att laga för lata sommardagar!
Annons
Tabbouleh med kikärter och grillad halloumi
Servera den smakrika persiljesalladen med halloumi. Prova gärna att använda pärlkorn eller couscous istället för bulgur.
4 portioner
Annons
Du behöver:
3 dl bulgur
200 g kikärter (från burk)
500 g tomater
1 gurka
1 rödlök
1 knippe bladpersilja
1/2 knippe färsk mynta
3 msk olivolja
3 msk citronsaft
1 tsk mald spiskummin
Salt och peppar
Grillad halloumi:
500 g halloumi
1 msk olivolja, till stekning
Yoghurtsås:
2 dl naturell yoghurt, 3,5%
1 tsk mald spiskummin
1 lime
Salt och peppar
Gör så här:
- Koka bulguren enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och låt svalna.
- Skölj kikärterna och låt rinna av. Skölj tomaterna och gurkan. Skär tomaterna på mitten och skrapa ur kärnorna med en tesked. Skär tomaterna och gurkan i små tärningar. Skala och hacka rödlöken fint. Hacka persilja och mynta fint (spara lite till garnering). Blanda olja och citronsaft i en salladsskål och krydda med spiskummin, salt och peppar. Blanda bulgur, kikärter, grönsaker och örter med dressingen.
- Grillad halloumi: Skär osten i skivor, pensla med olja och stek dem i 3–4 minuter på varje sida tills de blir gyllene och krispiga.
- Yoghurtsås: Blanda yoghurt, spiskummin och pressad limesaft i en skål och krydda med salt och peppar.
- Servera tabboulehn med grillad halloumi och yoghurtsås. Garnera med lite färsk hackad persilja.
Foto: Columbus Leth
Annons