Tagliatelle med salsiccia och salvia
06 sep, 2022
AvLouisa Lorang
Servera tagliatelle med en pastasås som fått smak av salsiccia och salvia. En enkel pasta för lata dagar!
Annons
Tagliatelle med salsiccia och salvia
Att använda sig av den färska färsen i korvar är ett utmärkt trick för att få en riktigt smakrik pastasås.
4 portioner
Annons
Du behöver:
400 g salsicciakorvar
2 msk olivolja, till stekning
2 vitlöksklyftor
2 nävar salvia
1 dl urkärnade svarta oliver
2 dl passerade tomater
Salt och peppar
400 g torkad tagliatelle
Salt och peppar
Till servering:
75 g riven parmesan
Salvia
Gör så här:
- Krama ur färsen ur korvarna, och stek den lätt gyllene i olja i en djup panna. Skala vitlöken, skär i tunna skivor och stek i pannan med färsen i 8–10 minuter. Hacka salvian och oliverna grovt och vänd båda med färsen i pannan. Stek kort och tillsätt sedan passerade tomater. Krydda med salt och peppar.
- Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och spara lite av pastavattnet. Vänd ner pastan i såsen tillsammans med lite kokande vatten. Låt rätten puttra i några minuter, och smaka av med salt och peppar.
- Servera pastan i djupa tallrikar. Toppa med riven parmesan och några små salviablad. Servera genast.
Foto: Columbus Leth, Peter Kam
Annons