Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tagliatelle med sparris och parmaskinka

26 maj, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på tagliatelle med sparris och parmaskinka
Stek parmaskinka i ugnen och den blir alldeles frasig – ett ljuvligt tillskott till denna tagliatelle med sparris.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: VodkapastaBrand logo
Middag hos Wood: Vodkapasta

Tagliatelle med sparris och parmaskinka

Den frasiga parmaskinkan är underbar!

Otroligt god och lättlagad tagliatelle med sparris och parmaskinka

4 portioner

Annons

Du behöver:

300 g tagliatelle, gärna färsk
300 g grön sparris
6 salladslökar
25 g smör
1 dl hönsbuljong
1 dl vispgrädde
Ca 1 msk pressad citron
Salt och nymald peppar

Tillbehör:

8 skivor parmaskinka
50 g parmesanost

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av.
  2. Sätt ugnen på 200°. Fördela parmaskivorna på en plåt med bakplåtspapper och stek dem spröda i ugnen, 5–10 minuter. Låt torka på hushållspapper.
  3. Bryt av och släng den träiga änden på sparrisstjälkarna. Skär resten i sneda bitar. Ansa och finhacka salladslöken.Stek lök och sparris i smöret ca 2 minuter, så att de behåller sin spänst. Tillsätt buljong och grädde och låt småkoka 2 minuter. Smaka av med citron, salt och peppar.
  4. Vänd runt pastan i sparrissåsen. Servera i djupa tallrikar med den spröda skinkan, riven parmesan och lite extra svartpeppar.

Foto: Columbus Leth

Annons