Tagliatelle med sparris och parmaskinka
26 maj, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Stek parmaskinka i ugnen och den blir alldeles frasig – ett ljuvligt tillskott till denna tagliatelle med sparris.
Annons
Tagliatelle med sparris och parmaskinka
Den frasiga parmaskinkan är underbar!
4 portioner
Annons
Du behöver:
300 g tagliatelle, gärna färsk
300 g grön sparris
6 salladslökar
25 g smör
1 dl hönsbuljong
1 dl vispgrädde
Ca 1 msk pressad citron
Salt och nymald peppar
Tillbehör:
8 skivor parmaskinka
50 g parmesanost
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av.
- Sätt ugnen på 200°. Fördela parmaskivorna på en plåt med bakplåtspapper och stek dem spröda i ugnen, 5–10 minuter. Låt torka på hushållspapper.
- Bryt av och släng den träiga änden på sparrisstjälkarna. Skär resten i sneda bitar. Ansa och finhacka salladslöken.Stek lök och sparris i smöret ca 2 minuter, så att de behåller sin spänst. Tillsätt buljong och grädde och låt småkoka 2 minuter. Smaka av med citron, salt och peppar.
- Vänd runt pastan i sparrissåsen. Servera i djupa tallrikar med den spröda skinkan, riven parmesan och lite extra svartpeppar.
Foto: Columbus Leth
Annons