Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Tarteletter med stuvade primörer

20 mar, 2025
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på tarteletter med stuvade primörer
Columbus Leth
Ljuvliga små portionspajer som fyllts med det finaste säsongen har att erbjuda: stuvade primörer som vit och grön sparris, morötter och ärter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångromBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Tarteletter med stuvade primörer

De små portionspajererna passar utmärkt som förrätt eller en bufférätt. Om det blir stuvning över, spara den i kylskåpet och använd i t ex en omelett.

Tarteletter med stuvade primörer
Columbus Leth

4 portioner

Annons

Tid: 30 minuter

Du behöver:

50 g smör
4 msk vetemjöl
5 dl grönsaksbuljong
3 dl standardmjölk
½ citron
Salt och peppar
200 g vit sparris
200 g grön sparris
250 g morötter
150 g ärtor (frysta)

Servering:

4-8 färdigköpta tarteletter
Persilja för garnering

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull och vispa i mjölet. Tillsätt buljongen, lite i taget, medan du vispar. Tillsätt mjölken, lite i taget, under vispning. Koka såsen i 2–3 minuter på medelvärme och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  2. Häll av sparrisen. Skär bort den nedersta, träiga delen av de gröna sparrisarna och skär sparrisarna i mindre bitar. Skala morötterna och skär dem i tunna skivor. Ta fram ärtorna ur frysen.
  3. Vänd ner alla grönsaker i såsen och låt småkoka i 3–4 minuter – grönsakerna ska gärna ha lite tuggmotstånd kvar.
  4. Servering: Värm tarteletterna i ugnen. Lägg upp dem på ett serveringsfat och fyll med grönsaksstuvningen. Garnera med persilja och servera direkt.

Foto: Columbus Leth

Annons