Tonfisksröra med sparris och mynta
12 apr, 2024
AvLouisa Lorang
Tänk att tonfiskröra kan bli så gott och kännas så lyxigt. Med säsongens första sparris blir denna rätt oemotståndlig!
Annons
Tonfisksröra med sparris och mynta
Lättlagat och underbart gott. Passa på när sparrisen är i säsong!
Annons
8 bufféportioner
Du behöver:
2 burkar tonfisk i olja à 150 g
4 sardeller
2 dl crème fraiche
2 msk citronsaft
Salt och peppar
2 msk kallt vatten
2 msk olivolja
Topping:
1 dl pumpafrö
2 msk olivolja till stekning
Salt
1 bunt grön sparris, 500 g
1 näve dill
1 näve mynta
Till servering:
Ev citroner
Ev bröd
Gör så här:
- Kör tonfisk och sardeller i blender eller matberedare till en jämn konsistens. Blanda med crème fraiche och smaka av med citron, salt och peppar. Justera konsistensen med vatten och olja.
- Rosta pumpafröna i olja i en stekpanna i ca 5 minuter, tills gyllene, och salta. Skölj sparrisen, bryt av den nedersta, träiga delen och släng bort. Koka sparrisen i saltat vatten i 1–2 minuter. Låt rinna av ordentligt. Hacka dill och mynta grovt.
- Lägg upp tonfiskkrämen på små assietter eller ett uppläggningsfat. Toppa med sparris, dill, mynta och pumpakärnor. Servera ev med citronklyftor och bröd.
Foto: Columbus Leth
Annons