Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Tonkatsu – japansk schnitzel med krämig kålsallad

11 mar, 2025
AvCarolina Soudah
Recept tonkatsu med kålsallad
Eva Hilden Smith
Tonkatsu är en japansk schnitzel som serveras med en krämig kålsallad, ris och hemgjord tonkatsusås.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kaprisBrand logo
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

Tonkatsu med ­kålsallad

Japansk variant på schnitzel, tonkatsu, toppas med het sås. Krämig kålsallad, ris och lime att pressa över är gott till.

Tonkatsu med krämig kålsallad
Eva Hilden Smith
Annons

2 portioner

Tid: 40 minuter

Du behöver:

Tonkatsusås:

½ dl ketchup
1 msk worcestershiresås
2 tsk japansk soja
1 tsk sriracha eller sambal oelek

Kålsallad:

150 g spetskål
1 msk majonnäs
½ msk japansk soja
½ msk sesamolja
½ msk sesamfrön
1 tsk flytande honung

Schnitzel:

250 g skinkschnitzlar
Salt och peppar
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl panko ströbröd
Smör till stekning

Servering:

1 ½ dl ris
Limeklyftor

Gör så här:

  1. Koka riset. Blanda ihop ingre­dienserna till såsen. Skiva kålen tunt och blanda med resterande ingredienser till salladen.
  2. Banka ut schnitzlarna om de inte är tillräckligt tunna. Salta och peppra på båda sidor. Vänd i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko.
  3. Stek schnitzlarna i smör tills de är genomstekta och har fin färg. Servera med kokt ris, kålsallad, limeklyftor och tonkatsusås.

Foto: Eva Hildén

Annons