Tonkatsu – japansk schnitzel med krämig kålsallad
11 mar, 2025
AvCarolina Soudah
Tonkatsu är en japansk schnitzel som serveras med en krämig kålsallad, ris och hemgjord tonkatsusås.
Annons
Tonkatsu med kålsallad
Japansk variant på schnitzel, tonkatsu, toppas med het sås. Krämig kålsallad, ris och lime att pressa över är gott till.
Annons
2 portioner
Tid: 40 minuter
Du behöver:
Tonkatsusås:
½ dl ketchup
1 msk worcestershiresås
2 tsk japansk soja
1 tsk sriracha eller sambal oelek
Kålsallad:
150 g spetskål
1 msk majonnäs
½ msk japansk soja
½ msk sesamolja
½ msk sesamfrön
1 tsk flytande honung
Schnitzel:
250 g skinkschnitzlar
Salt och peppar
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl panko ströbröd
Smör till stekning
Servering:
1 ½ dl ris
Limeklyftor
Gör så här:
- Koka riset. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Skiva kålen tunt och blanda med resterande ingredienser till salladen.
- Banka ut schnitzlarna om de inte är tillräckligt tunna. Salta och peppra på båda sidor. Vänd i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko.
- Stek schnitzlarna i smör tills de är genomstekta och har fin färg. Servera med kokt ris, kålsallad, limeklyftor och tonkatsusås.
Foto: Eva Hildén
Annons