2 recept med pumpa – ett till middag och ett till lunch
05 jan, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
Till middag blir det ugnsrostad pumpa med kikärter och feta och till lunch nästa dag blir det såklart pumpasoppa. Enkel matplanering!
Annons
Middag
Ugnsbakad pumpa med rostade kikärter och feta
En pumpa till middagen och en till lunchsoppan. Gott och enkelt!
2 portioner
Annons
Du behöver:
2 butternutpumpor
4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
Salt och nymalen svartpeppar
Rostade kikärter:
1 förpackning kikärter
Lite olivolja till stekning
1–2 tsk ras el hanout
25 g mandelflagor
Garnering:
Bladpersilja
Till servering:
100 g feta eller salladsost
Gör så här:
- Värm ugnen till 200°. Halvera pumporna på längden, ta ut kärnorna och lägg de fyra halvorna på en ugnsplåt.
- Rör ihop olja med krossad vitlök, salt och peppar och droppa det över pumpahalvorna. Baka pumporna mjuka i ugnen i ca 30 minuter.
- Rostade kikärter: Skölj och låt kikärterna rinna av. Rosta dem spröda i olja i en stekpanna med ras el hanout och mandelflagor.
- Strö kikärterna över två av de bakade pumpahalvorna, (spar de två andra till följande dag), toppa med persilja och feta.
Lunch
Pumpasoppa med kokosmjölk
Len, smakrik soppa med lite hetta och crunch!
2 portioner
Annons
Du behöver:
1–2 tsk gul eller röd thaicurry
1 liten förpackning kokosmjölk (160 ml)
7 ½ dl kyckling- eller grönsaksbuljong
1 bakad butternutpumpa (från föregående dag)
Salt och nymalen svartpeppar
Garnering:
Rostade kokoschips
Korianderblad
Gör så här:
- Fräs curryn snabbt i en kastrull i lite av kokosmjölken. Tillsätt resterande kokosmjölk och buljongen och låt koka upp.
- Skrapa ut köttet ur pumpan och lägg i soppan. Koka i 5 minuter. Mixa med mixerstav. Smaka av med salt och peppar och servera soppan toppad med rostad kokos och korianderblad.
Foto: Line Falck
Annons