Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

2 recept med pumpa – ett till middag och ett till lunch

05 jan, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
2 recept med pumpa – ett till middag och ett till lunch
Till middag blir det ugnsrostad pumpa med kikärter och feta och till lunch nästa dag blir det såklart pumpasoppa. Enkel matplanering!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpastaBrand logo
Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpasta

Middag

Ugnsbakad pumpa med rostade kikärter och feta

En pumpa till middagen och en till lunchsoppan. Gott och enkelt!

Så gör du ugnsbakad pumpa med rostade kikärter och feta

2 portioner

Annons

Du behöver:

2 butternutpumpor
4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
Salt och nymalen svartpeppar

Rostade kikärter:

1 förpackning kikärter
Lite olivolja till stekning
1–2 tsk ras el hanout
25 g mandelflagor

Garnering:

Bladpersilja

Till servering:

100 g feta eller salladsost

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Halvera pumporna på längden, ta ut kärnorna och lägg de fyra halvorna på en ugnsplåt.
  2. Rör ihop olja med krossad vitlök, salt och peppar och droppa det över pumpahalvorna. Baka pumporna mjuka i ugnen i ca 30 minuter.
  3. Rostade kikärter: Skölj och låt kikärterna rinna av. Rosta dem spröda i olja i en stekpanna med ras el hanout och mandelflagor.
  4. Strö kikärterna över två av de bakade pumpahalvorna, (spar de två andra till följande dag), toppa med persilja och feta.

Lunch

Pumpasoppa med kokosmjölk

Len, smakrik soppa med lite hetta och crunch!

Så gör du en len pumpasoppa med kokosmjölk

2 portioner

Annons

Du behöver:

1–2 tsk gul eller röd thaicurry
1 liten förpackning kokosmjölk (160 ml)
7 ½ dl kyckling- eller grönsaksbuljong
1 bakad butternutpumpa (från föregående dag)
Salt och nymalen svartpeppar

Garnering:

Rostade kokoschips
Korianderblad

Gör så här:

  1. Fräs curryn snabbt i en kastrull i lite av kokosmjölken. Tillsätt resterande kokosmjölk och buljongen och låt koka upp.
  2. Skrapa ut köttet ur pumpan och lägg i soppan. Koka i 5 minuter. Mixa med mixerstav. Smaka av med salt och peppar och servera soppan toppad med rostad kokos och korianderblad.

Foto: Line Falck

Annons