Två goda sillar med en spännande twist
26 maj, 2023
AvAnna Wendt
Sill är ett måste till alla våra högtider! Men vad sägs om att testa något nytt? Överraska med en tomat- och chilisill och en krämig äppelsill med dragon och dill.
Annons
Tomat- och chilisill
6 bufféportioner
Du behöver:
1 förp 5-minuterssill (430 g)
1 tomat
2 msk hackad rödlök
2 msk hackad dill
Lag:
2 msk vitvinsvinäger
2 msk rapsolja
3/4 dl strösocker
1/4-1/2 tsk chiliflakes
1/2 tsk kryddpeppar, lätt krossad
1/2 tsk svartpeppar, lätt krossad
Gör så här:
- Häll av spadet från sillen och skär den i bitar om den inte redan är delad.
- Blanda samman ingredienserna till lagen i en bunke. Den ska inte värmas utan bara blandas rakt upp och ner.
- Skålla tomaten i kokhett vatten, skala den och finhacka sedan.
- Varva sill, tomat, rödlök och dill i en burk. Häll på lagen och servera direkt eller låt den stå och dra i kylen.
Krämig äppelsill med dill och dragon
Krispigt äpple och mustig dragon ger ny smak åt sillen.
6 bufféportioner
Du behöver:
1 förp 5-minuterssill (430 g)
1 syrligt äpple, gärna Granny Smith
1 salladslök
2 dl crème fraiche
2 msk finhackad dill
2 msk finhackad dragon (ca 1 kruka)
1/2 citron, rivet skal
Salt
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Häll av spadet från sillen och skär den i bitar om den inte redan är delad. Skala äpplet och skär det i små tärningar. Strimla salladslöken fint.
- Blanda samman crème fraiche, dill och dragon. Tillsätt det finhackade äpplet och salladslöken. Smaka av med citronskal, salt och nymalen svartpeppar.
Foto: Lisa Björner
Annons