Två goda sillar med en spännande twist
26 maj, 2023
Sill är ett måste till alla våra högtider! Men vad sägs om att testa något nytt? Överraska med en tomat- och chilisill och en krämig äppelsill med dragon och dill.
Annons
Tomat- och chilisill
6 bufféportioner
Du behöver:
1 förp 5-minuterssill (430 g)
1 tomat
2 msk hackad rödlök
2 msk hackad dill
Lag:
2 msk vitvinsvinäger
2 msk rapsolja
3/4 dl strösocker
1/4-1/2 tsk chiliflakes
1/2 tsk kryddpeppar, lätt krossad
1/2 tsk svartpeppar, lätt krossad
Gör så här:
- Häll av spadet från sillen och skär den i bitar om den inte redan är delad.
- Blanda samman ingredienserna till lagen i en bunke. Den ska inte värmas utan bara blandas rakt upp och ner.
- Skålla tomaten i kokhett vatten, skala den och finhacka sedan.
- Varva sill, tomat, rödlök och dill i en burk. Häll på lagen och servera direkt eller låt den stå och dra i kylen.
Annons
Krämig äppelsill med dill och dragon
Krispigt äpple och mustig dragon ger ny smak åt sillen.
6 bufféportioner
Du behöver:
1 förp 5-minuterssill (430 g)
1 syrligt äpple, gärna Granny Smith
1 salladslök
2 dl crème fraiche
2 msk finhackad dill
2 msk finhackad dragon (ca 1 kruka)
1/2 citron, rivet skal
Salt
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Häll av spadet från sillen och skär den i bitar om den inte redan är delad. Skala äpplet och skär det i små tärningar. Strimla salladslöken fint.
- Blanda samman crème fraiche, dill och dragon. Tillsätt det finhackade äpplet och salladslöken. Smaka av med citronskal, salt och nymalen svartpeppar.
Foto: Lisa Björner
Annons