Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Två goda sillar med en spännande twist

26 maj, 2023
AvAnna Wendt
Två goda sillar med en spännande twist
Sill är ett måste till alla våra högtider! Men vad sägs om att testa något nytt? Överraska med en tomat- och chilisill och en krämig äppelsill med dragon och dill.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Snabbgravad lax med fläder apelsin och löjromskräm – perfekt till midsommarBrand logo
Snabbgravad lax med fläder apelsin och löjromskräm – perfekt till midsommar

Tomat- och chilisill

6 bufféportioner

Du behöver:

1 förp 5-minuterssill (430 g)
1 tomat
2 msk hackad rödlök
2 msk hackad dill

Lag:

2 msk vitvinsvinäger
2 msk rapsolja
3/4 dl strösocker
1/4-1/2 tsk chiliflakes
1/2 tsk kryddpeppar, lätt krossad
1/2 tsk svartpeppar, lätt krossad

Gör så här:

  1. Häll av spadet från sillen och skär den i bitar om den inte redan är delad.
  2. Blanda samman ingredienserna till lagen i en bunke. Den ska inte värmas utan bara blandas rakt upp och ner.
  3. Skålla tomaten i kokhett vatten, skala den och finhacka sedan.
  4. Varva sill, tomat, rödlök och dill i en burk. Häll på lagen och servera direkt eller låt den stå och dra i kylen.

Krämig äppelsill med dill och ­dragon

Krispigt äpple och mustig dragon ger ny smak åt sillen.

6 bufféportioner

Du behöver:

1 förp 5-minuterssill (430 g)
1 syrligt äpple, gärna Granny Smith
1 salladslök
2 dl crème fraiche
2 msk finhackad dill
2 msk finhackad dragon (ca 1 kruka)
1/2 citron, rivet skal
Salt
Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Häll av spadet från sillen och skär den i bitar om den inte redan är delad. Skala äpplet och skär det i små tärningar. Strimla salladslöken fint.
  2. Blanda samman crème fraiche, dill och dragon. Tillsätt det finhackade äpplet och salladslöken. Smaka av med citronskal, salt och nymalen svartpeppar.

Foto: Lisa Björner

Annons