Ugnsbakad torsk med krispig sallad
06 sep, 2022
AvMorten Shou
Imponera med ugnsbakad torsk som serveras med krispig sallad. En vacker rätt med rena smaker!
Annons
Ugnsbakad torsk med krispig sallad
Här spelar fisken huvudrollen, så se till att välja hög kvalitet.
4 portioner
Annons
Du behöver:
4 torskfiléer à 150 g
Flingsalt
Olivolja
1 huvud rosésallat
1 knippa röd mangold
1 knippa färsk dragon
1 knippa rucola
10 g färsk babyspenat
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150°. Lägg torsken i en ugnsform, salta och ringla över lite olja. Sätt in i ugnen 6–8 minuter, tills köttet är fast och vitt.
- Skölj och ansa grönsaker och örter och vänd dem med lite olja.
- Toppa torsken med lite god olivolja och salt och servera med sallad, polenta samt bakad paprika.
Foto: Stine Christiansen
Annons