Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Ugnsrostade morötter med pocherade ägg och fetaost

11 mar, 2025
AvCarolina Soudah
Recept på ugnsrostade morötter, ägg och örtgremolata
Eva Hilden Smith
Att ugnsrosta morötter är ett suveränt sätt att ta reda på påsen som blivit liggande i kylen. Med pocherade ägg, fetaost och örtgremolata är måltiden komplett!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumiBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Ugnsrostade morötter, ägg och örtgremolata

Ugnsrostade morötter blir söta och smakrika. Servera med smulad fetaost, krämiga pocherade ägg och gremolata.

Ugnsrostade morötter, ägg och örtgremolata
Ugnsrostade morötter, pocherat ägg och örtgremolata Eva Hilden Smith
Annons

2 portioner

Tid: 40 minuter

Du behöver:

1 knippe morötter
1 msk olivolja
Flingsalt

Örtgremolata:

2 vitlöksklyftor
½ kruka färsk basilika
½ kruka persilja
1 citron, finrivet skal
2 msk mild olivolja

Servering:

150 g fetaost
4 pocherade ägg
Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba eller skala morötterna. Har de blast så spara lite av den, men skölj noga.
  2. Dela morötterna och lägg på en plåt, blanda med olja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter, tills de är mjuka och har fin färg.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka basilika och persilja. Blanda vitlök, örter, citronskal och olivolja.
  4. Pochera äggen i sjudande vatten med lite salt och ättika i. Servera morötterna med smulad fetaost, pocherade ägg och gremolata.

Foto: Eva Hildén

Annons