Ugnsrostade morötter med pocherade ägg och fetaost
11 mar, 2025
AvCarolina Soudah
Att ugnsrosta morötter är ett suveränt sätt att ta reda på påsen som blivit liggande i kylen. Med pocherade ägg, fetaost och örtgremolata är måltiden komplett!
Annons
Ugnsrostade morötter, ägg och örtgremolata
Ugnsrostade morötter blir söta och smakrika. Servera med smulad fetaost, krämiga pocherade ägg och gremolata.
Annons
2 portioner
Tid: 40 minuter
Du behöver:
1 knippe morötter
1 msk olivolja
Flingsalt
Örtgremolata:
2 vitlöksklyftor
½ kruka färsk basilika
½ kruka persilja
1 citron, finrivet skal
2 msk mild olivolja
Servering:
150 g fetaost
4 pocherade ägg
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Skrubba eller skala morötterna. Har de blast så spara lite av den, men skölj noga.
- Dela morötterna och lägg på en plåt, blanda med olja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter, tills de är mjuka och har fin färg.
- Skala och finhacka vitlöken. Finhacka basilika och persilja. Blanda vitlök, örter, citronskal och olivolja.
- Pochera äggen i sjudande vatten med lite salt och ättika i. Servera morötterna med smulad fetaost, pocherade ägg och gremolata.
Foto: Eva Hildén
Annons