Vaniljcheesecake i glas och lemoncurd
12 apr, 2024
AvCatarina König
Vi älskar när desserter serveras i glas – precis som denna lyxiga vaniljcheesecake och lemoncurd.
Annons
Vaniljcheesecake i glas och lemoncurd
Enkel att förbereda och jättegod.
Annons
6 portioner
Du behöver:
6 digestivekex
30 g smör
200 g färskost
1 ½ dl vispgrädde
¾ dl florsocker
½ tsk vaniljpasta (eller 1 tsk vaniljsocker)
Lemoncurd:
2 stora citroner
¾ dl socker
½ msk majsstärkelse
1 ägg
20 g smör
Till servering:
Citronzest eller citronmeliss
Gör så här:
- Smält smöret. Krossa kexen med mortel och blanda sedan med smöret. Portionera ut kexblandningen i serveringsglas. Vispa samman färskost, vispgrädde, florsocker och vaniljpasta till en fluffig cheesecake. Spritsa eller klicka i cheesecakesmeten i glasen. Ställ svalt.
- Pressa citronerna och sila ner saften i en kastrull. Tillsätt socker, majsstärkelse och ägget, vispa ihop. Låt tjockna på plattan på medelhög värme under konstant vispning till en gul fin kräm. Dra krämen bort från plattan och rör till sist i smöret som gör lemon curden glansig. Sila curden om den inte är helt slät och fin.
- Skeda på lemoncurden på cheesecaken och låt stå i kylskåpet fram till servering.
- Dekorera med rivet citronskal eller citronmeliss.
Foto: Catarina König
Annons