Vaniljkaka med kanelrippel
24 nov, 2023
AvAnna Wendt
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Ja, den här vaniljkakan med kanelrippel smakar kanelbulle! Så god till kaffet!
Annons
Vaniljkaka med kanelrippel
Här slår vi ihop det bästa av två världar och bakar en sockerkaka med smak av kanelbulle.
Annons
8 portioner
Du behöver:
100 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
170 (knappt 2 dl) strösocker
180 g (3 dl) vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 tsk vaniljsocker
Kanelfyllning:
½ dl brunt socker
½ dl strösocker
2 msk mald kanel
Garnering:
Florsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull och blanda det med mjölken.
- Vispa ägg och socker luftigt i en skål med en elvisp. Sikta i mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker och blanda.
- Häll i smör- och mjölkblandningen och vänd ihop till en jämn smet. Smöra en sockerkaksform, 1 ½ liter.
- Kanelfyllning: Blanda brunt socker, strösocker och kanel. Häll ¼ av smeten i formen. Strö över hälften av kanelblandningen. Häll ytterligare ¼ av smeteni formen. Strö över resten av kanelblandningen. Häll resten av smeten i formen.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna helt innan du tar ut den ur formen.
- Sikta över florsocker precis innan servering.
Foto: Lisa Björner och Peter Kam
Annons