Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vaniljkaka med kanelrippel

24 nov, 2023
AvAnna Wendt
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på vaniljkaka med kanelrippel
Columbus Leth
Ja, den här vaniljkakan med kanelrippel smakar kanelbulle! Så god till kaffet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du mandeldrinken Agua De HorchataBrand logo
Så gör du mandeldrinken Agua De Horchata

Vaniljkaka med kanelrippel

Här slår vi ihop det bästa av två världar och bakar en sockerkaka med smak av kanelbulle.

Den här vaniljkakan med kanelrippel smakar kanelbulle
Columbus Leth
Annons

8 portioner

Du behöver:

100 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
170 (knappt 2 dl) strösocker
180 g (3 dl) vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 tsk vaniljsocker

Kanelfyllning:

½ dl brunt socker
½ dl strösocker
2 msk mald kanel

Garnering:

Florsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull och blanda det med mjölken.
  2. Vispa ägg och socker luftigt i en skål med en elvisp. Sikta i mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker och blanda.
  3. Häll i smör- och mjölkblandningen och vänd ihop till en jämn smet. Smöra en sockerkaksform, 1 ½ liter.
  4. Kanelfyllning: Blanda brunt socker, strösocker och kanel. Häll ¼ av smeten i formen. Strö över hälften av kanelblandningen. Häll ytterligare ¼ av smeteni formen. Strö över resten av kanelblandningen. Häll resten av smeten i formen.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna helt innan du tar ut den ur formen.
  6. Sikta över florsocker precis innan servering.

Foto: Lisa Björner och Peter Kam

Annons