Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Varm choklad med tahini och chokladdoppade salta kringlor

08 okt, 2024
AvLouisa Lorang
Varm choklad med tahini och chokladdoppade salta kringlor
columbus leth
Uppgradera den varma chokladen med tahini! Det kanske låter konstigt men det blir så gott! Till det äter ni chokladdoppade salta kringlor. Mums!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Dryckesbitar #2 - Rökig old fashioned med chokladbittersBrand logo
Dryckesbitar #2 - Rökig old fashioned med chokladbitters

Varm choklad med tahini och chokladdoppade salta kringlor

Tahini ger en salt och lite bitter touch till den varma chokladen – oemotståndligt! Servera med ljuvliga salta kringlor som du doppat i choklad, även det en oslagbar kombo.

Varm choklad med tahini och chokladdoppade salta kringlor
columbus leth
Annons

4 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

1 liter standardmjölk
100 g mörk choklad
1 dl kakao
1 dl socker
2 msk tahini

Topping:

Vispgrädde
50 g marshmallows

Chokladdoppade salta kringlor:

100 g mörk choklad
20 salta kringlor (eller kex)

Gör så här:

  1. Chokladdoppade kringlor: Smält ²/³ av chokladen över vattenbad eller i mikron, finhacka resten. Ta chokladen från värmen och rör ner den hackade chokladen däri. Skeda upp 20 klickar av chokladen på ett bakplåtspapper och lägg på en salt kringla eller ett delat salt kex. Låt stelna.
  2. Varm choklad med tahini: Värm mjölken i en kastrull. Hacka chokladen och lägg den i mjölken, rör om tills den smält. Häll 1–2 dl av den varma chokladmjölken i en skål, tillsätt kakao och socker och vispa ihop väl tills det inte är några klumpar. Häll tillbaka blandningen i resten av chokladmjölken och låt puttra, men inte koka. Rör om och smaksätt med tahini.
  3. Servering: Häll upp den varma chokladen med tahini i muggar. Toppa med vispad grädde och marshmallows. Servera med chokladdoppade salta kringlor.

Foto: Columbus Leth

Annons