Varm kryddad apelsinjuice med ostbricka
08 okt, 2024
AvLouisa Lorang
Det vanligaste att dricka till ostbrickan är vin men det är dags att testa något nytt – varm kryddad apelsinjuice till ädelosten är otippat gott!
Annons
Varm kryddad apelsinjuice med ostbricka
Varm apelsinjuice smaksatt med Cointreau, rom, kardemumma och kanel. Servera med en ädelost och lite plock.
4 portioner
Annons
Tid: 20 minuter
Du behöver:
10 kardemummakapslar
1 msk nejlikor
1 kanelstång
½ liter äppeljuice
2 dl färskpressad apelsinjuice
1 dl Cointreau
8 cl mörk rom
Till servering:
1 ekologisk apelsin
Ostbricka:
Ädelost
Vindruvor
Saltrostade mandlar
Kex
Färska fikon
Gör så här:
- Krossa kardemummakapslarna och nejlikorna grovt i en mortel. Lägg i en kastrull tillsammans med äppeljuicen och kanelstången. Koka i 5–7 minuter. Sila av kryddorna. Blanda ner färskpressad apelsinjuice och värm upp. Tillsätt Cointreau och rom och låt sjuda utan att det kokar.
- Häll upp den varma apelsinjuicen i koppar och lägg i en apelsinskiva. Servera tillsammans med en bricka med ädelost, vindruvor, fikon, mandel och kex.
Foto: Columbus Leth
Annons