Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Varm kryddad apelsinjuice med ostbricka

08 okt, 2024
AvLouisa Lorang
Bjud på varm kryddad apelsinjuice med ostbricka
columbus leth
Det vanligaste att dricka till ostbrickan är vin men det är dags att testa något nytt – varm kryddad apelsinjuice till ädelosten är otippat gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chips med löjromsdippBrand logo
Chips med löjromsdipp

Varm kryddad apelsinjuice med ostbricka

Varm apelsinjuice smaksatt med Cointreau, rom, kardemumma och kanel. Servera med en ädelost och lite plock.

Varm kryddad apelsinjuice med ädelost
columbus leth

4 portioner

Tid: 20 minuter

Du behöver:

10 kardemummakapslar
1 msk nejlikor
1 kanelstång
½ liter äppeljuice
2 dl färskpressad apelsinjuice
1 dl Cointreau
8 cl mörk rom

Till servering:

1 ekologisk apelsin

Ostbricka:

Ädelost
Vindruvor
Saltrostade mandlar
Kex
Färska fikon

Gör så här:

  1. Krossa kardemummakapslarna och nejlikorna grovt i en mortel. Lägg i en kastrull tillsammans med äppeljuicen och kanelstången. Koka i 5–7 minuter. Sila av kryddorna. Blanda ner färskpressad apelsinjuice och värm upp. Tillsätt Cointreau och rom och låt sjuda utan att det kokar.
  2. Häll upp den varma apelsinjuicen i koppar och lägg i en apelsinskiva. Servera tillsammans med en bricka med ädelost, vindruvor, fikon, mandel och kex.

Foto: Columbus Leth

Annons