Varm roséglögg med nöt- och fröpanerade ostar
08 dec, 2022
AvAnna Wendt
Ost och glögg går hand i hand! Så bjud på varm roséglögg med nöt- och fröpanerad ostar på adventsminglet.
Annons
Varm roséglögg med stjärnanis och apelsin
Godaste glöggen gör du själv, och gärna på rosé – trendigt och elegant!
10 personer
Du behöver:
1 ½ apelsin, skalet
1 flaska rosévin (75 cl)
1 ½ dl strösocker
2 stjärnanis
5 kardemummakapslar eller 1 tsk stötta hela kardemummakärnor
1 kanelstång
Gör så här:
- Skär apelsinskalet i strimlor. Häll vinet, socker och kryddor i en kastrull. Lägg i apelsinskalet och låt sjuda i cirka 2 minuter tills sockret smält. Låt svalna något, häll upp i glas.
Nöt- och fröpanerade ostar
Ost är utsökt till glögg, och med knaprig sötsalt panering blir dessa godbitar helt oemotståndliga.
10 personer
Du behöver:
1 liten camembert
1 liten brieost
1–2 dl hackade nötter och frön
1–2 dl hackad torkad frukt, t ex torkade aprikoser, sultanrussin, tranbär, blåbär och fikon.
Gör så här:
- Skär ostarna i munsbitar och vänd dem i hackade frön och nötter. Lägg dem på ett fint fat.
Foto: Lisa Björner
Annons