Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Varm roséglögg med nöt- och fröpanerade ostar

08 dec, 2022
AvAnna Wendt
Så gör du varm roséglögg med nöt- och fröpanerade ostar
Ost och glögg går hand i hand! Så bjud på varm roséglögg med nöt- och fröpanerad ostar på adventsminglet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
God glubbel med en twistBrand logo
God glubbel med en twist

Varm roséglögg med stjärnanis och apelsin

Godaste glöggen gör du själv, och gärna på rosé – trendigt och elegant!

10 personer

Du behöver:

1 ½ apelsin, skalet
1 flaska rosévin (75 cl)
1 ½ dl strösocker
2 stjärnanis
5 kardemummakapslar eller 1 tsk stötta hela kardemummakärnor
1 kanelstång

Gör så här:

  1. Skär apelsinskalet i strimlor. Häll vinet, socker och kryddor i en kastrull. Lägg i apelsinskalet och låt sjuda i cirka 2 minuter tills sockret smält. Låt svalna något, häll upp i glas.

Nöt- och fröpanerade ostar

Ost är utsökt till glögg, och med knaprig sötsalt panering blir dessa godbitar helt oemotståndliga.

10 personer

Du behöver:

1 liten camembert
1 liten brieost
1–2 dl hackade nötter och frön
1–2 dl hackad torkad frukt, t ex torkade aprikoser, sultanrussin, tranbär, blåbär och fikon.

Gör så här:

  1. Skär ostarna i munsbitar och vänd dem i hackade frön och nötter. Lägg dem på ett fint fat.

Foto: Lisa Björner

Annons