Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Varm sallad med päron och halloumi

08 okt, 2024
AvLinn Grubbström
Recept på varm sallad med päron och halloumi
Stine Christiansen
Varma sallader är underskattade! Låt grönsakerna sköta sig själva i ugnen och servera med päron, halloumi och granatäpplekärnor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chips med löjromsdippBrand logo
Chips med löjromsdipp

Varm sallad med päron och halloumi

Den här rätten passar nästan sig själv i ugnen samtidig som du kan göra annat.

Läcker varm sallad med päron och halloumi
Stine Christiansen
Annons

4 portioner

Tid: 1 timme

Du behöver:

1 spetskål
2 rödlökar
3 stjälkar färsk timjan
1 msk flytande honung
2 msk olivolja
Salt och peppar
2 päron
3 msk pumpafrön
100 g halloumi
½ granatäpple

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 175°. Ta bort de yttre bladen från kålen och skär den i stora bitar.
  2. Skala rödlöken och skär den i klyftor. Skölj timjan och finhacka. Fördela kålen, löken och timjan i en ugnssäker form och vänd runt med honung och 1 msk olivolja. Strö över salt och peppar, och ugnsbaka kålen och löken i cirka 30 minuter.
  3. Skölj päronen och skär i tunna skivor. Rosta pumpakärnorna lätt i en torr panna.
  4. Skär halloumin i ½ cm tjocka skivor. Stek i olja i en panna på båda sidor, tills gyllene.
  5. Skär granatäpplet på mitten och gröp ur kärnorna. Vänd ihop allt. Strö pumpafrön över salladen och servera.

Foto: Stine Christiansen

Annons