Varm sallad med päron och halloumi
08 okt, 2024
AvLinn Grubbström
Varma sallader är underskattade! Låt grönsakerna sköta sig själva i ugnen och servera med päron, halloumi och granatäpplekärnor.
Annons
Varm sallad med päron och halloumi
Den här rätten passar nästan sig själv i ugnen samtidig som du kan göra annat.
Annons
4 portioner
Tid: 1 timme
Du behöver:
1 spetskål
2 rödlökar
3 stjälkar färsk timjan
1 msk flytande honung
2 msk olivolja
Salt och peppar
2 päron
3 msk pumpafrön
100 g halloumi
½ granatäpple
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 175°. Ta bort de yttre bladen från kålen och skär den i stora bitar.
- Skala rödlöken och skär den i klyftor. Skölj timjan och finhacka. Fördela kålen, löken och timjan i en ugnssäker form och vänd runt med honung och 1 msk olivolja. Strö över salt och peppar, och ugnsbaka kålen och löken i cirka 30 minuter.
- Skölj päronen och skär i tunna skivor. Rosta pumpakärnorna lätt i en torr panna.
- Skär halloumin i ½ cm tjocka skivor. Stek i olja i en panna på båda sidor, tills gyllene.
- Skär granatäpplet på mitten och gröp ur kärnorna. Vänd ihop allt. Strö pumpafrön över salladen och servera.
Foto: Stine Christiansen
Annons