Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vegansk chokladmousse

27 aug, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på vegansk chokladmousse
Rikke Westesen
Du kan enkelt förvandla silkestofu till en god efterrätt – på ett par minuter svänger du ihop en vegansk chokladmousse!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Krämig mandaringlass med vit chokladsåsBrand logo
Krämig mandaringlass med vit chokladsås

Vegansk chokladmousse

Du kan söta moussen med lite lönn- eller agavesirap om du inte tycker att den är tillräckligt söt.

Servera gärna den veganska chokladmoussen med hackade nötter och granatäpplekärnor
Fotograf RIkke Westesen Rikke Westesen
Annons

6 portioner

Du behöver:

2 dl sojamjölk
175 g vegansk mörk choklad
400 g silkestofu

Topping:

50 g hasselnötter
2 apelsiner
3 msk granatäpplekärnor
1 näve färsk mynta

Gör så här:

  1. Häll sojamjölken i en kastrull och värm till strax under kokpunkten.
  2. Hacka chokladen och lägg i en skål. Häll den varma sojamjölken över chokladen och rör om med en slev tills chokladen har smält.
  3. Vispa tofun slät i en annan skål med elvisp och blanda sedan ner tofun i chokladblandningen. Fördela moussen i 6 små koppar eller glas. Ställ moussen kallt i minst 2 timmar, gärna över natten.
  4. Topping: Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna eller i ugnen. Låt dem svalna något och grovhacka dem.
  5. Skala och filéa apelsinerna så att det inte kommer med några vita hinnor. Blanda apelsinfiléerna med granatäpplekärnor och mynta i en skål precis innan servering. Garnera moussen med toppingen och strö över nötterna.

Foto: Rikke Westesen

Annons