Vegansk chokladmousse
27 aug, 2024
AvLouisa Lorang
Du kan enkelt förvandla silkestofu till en god efterrätt – på ett par minuter svänger du ihop en vegansk chokladmousse!
Annons
Vegansk chokladmousse
Du kan söta moussen med lite lönn- eller agavesirap om du inte tycker att den är tillräckligt söt.
Annons
6 portioner
Du behöver:
2 dl sojamjölk
175 g vegansk mörk choklad
400 g silkestofu
Topping:
50 g hasselnötter
2 apelsiner
3 msk granatäpplekärnor
1 näve färsk mynta
Gör så här:
- Häll sojamjölken i en kastrull och värm till strax under kokpunkten.
- Hacka chokladen och lägg i en skål. Häll den varma sojamjölken över chokladen och rör om med en slev tills chokladen har smält.
- Vispa tofun slät i en annan skål med elvisp och blanda sedan ner tofun i chokladblandningen. Fördela moussen i 6 små koppar eller glas. Ställ moussen kallt i minst 2 timmar, gärna över natten.
- Topping: Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna eller i ugnen. Låt dem svalna något och grovhacka dem.
- Skala och filéa apelsinerna så att det inte kommer med några vita hinnor. Blanda apelsinfiléerna med granatäpplekärnor och mynta i en skål precis innan servering. Garnera moussen med toppingen och strö över nötterna.
Foto: Rikke Westesen
Annons