Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vegetariska toad in the hole

14 apr, 2023
AvRedaktionen ELLE
Recept på vegetariska toad in the hole
Saara & Markus Atula
Toad in the hole är en variant på korv med bröd som enkelt tillagas över öppen eld. Perfekt för sommarens alla vandringar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxigare variant av camping – 7 glampingplatser i SverigeBrand logo
Lyxigare variant av camping – 7 glampingplatser i Sverige

Vegetarisk toad in the hole

Uppdatera klassikern korv med bröd till en vegovariant med croissant-bröd.

Vegetariska toad in the hole tillagas över öppen eld
Saara & Markus Atula

6 vegokorvar med bröd

Annons

Du behöver:

1 burk färdig croissant-deg (finns som kylvara i livsmedelsaffärer)
½ dl färsk gräslök
2 msk senap
6 vegetariska korvar

Utrustning:

En kniv
Tallrikar
Grillhalster eller galler
Ev skärbräda

Görs på utflykten:

  1. Öppna burken med croissant-deg. Den är förskuren i trianglar, som du lätt kan dela och fylla.
  2. Finhacka gräslöken. Bred senap på varje degtriangel. Lägg på en korv, strö över gräslök och rulla ihop hårt.
  3. Grilla över öppen eld på ett galler eller i grillhalster ca 10 minuter. Vänd då och då. Rätten är färdig när brödet fått fin färg och är genomgräddat.

Recept och foto: Saara & Markus Atula ur boken Food in the Woods/Cozy Publishing

Annons