Vietnamesisk biffsallad med limedressing
14 apr, 2023
AvLinn Grubbström
AvLouisa Lorang
AvGitte Heidi Rasmussen
Vietnamesisk biffsallad med limedressing är en matig och fräsch måltid med mycket smak.
Annons
Vietnamesisk biffsallad med limedressing
Perfekt umami i den här rätten.
4 portioner
Annons
Du behöver:
4 ribeye eller andra biffar
2 msk smakneutral olja
Salt och nymalen svartpeppar
4 morötter
2 rödlökar
1 knippe salladslök
1 romansallat
3 dl böngroddar
Limedressing:
3 vitlöksklyftor
2 färska röda chili
1 dl färskpressad limesaft
4 msk risvinäger
2 msk strösocker
1 dl asiatisk fisksås
1 dl vatten
Till servering:
Jasminris
2 nävar färsk mynta
2 nävar färsk koriander
4 msk sesamfrö
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Stek biffarna i lite olja så de förblir rosa i mitten. Krydda med salt och peppar och låt dem vila på ett fat.
- Skala och riv morötterna grovt. Skala och hacka rödlöken fint. Ansa salladslöken och hacka fint. Skölj och plocka bladen från sallaten. Skölj böngroddarna.
- Gör dressingen: Skala och finriv vitlöken. Skölj och finhacka chilin. Blanda limesaft, risvinäger, socker, fisksås och vatten i en skål. Tillsätt vitlök och smaka av med chili.
- Skiva biffarna i tunna skivor i tvärs över fibrerna. Lägg ihop salladen med alla ingredienser, ringla över dressing och toppa med kryddörter, sesamfrön och servera med kokt jasminris.
Foto: Columbus Leth, Lene Samsø, Stine Christiansen, Betina Hastoft
Annons