Vietnamesisk biffsallad med limedressing
14 apr, 2023
Vietnamesisk biffsallad med limedressing är en matig och fräsch måltid med mycket smak.
Annons
Vietnamesisk biffsallad med limedressing
Perfekt umami i den här rätten.
4 portioner
Annons
Du behöver:
4 ribeye eller andra biffar
2 msk smakneutral olja
Salt och nymalen svartpeppar
4 morötter
2 rödlökar
1 knippe salladslök
1 romansallat
3 dl böngroddar
Limedressing:
3 vitlöksklyftor
2 färska röda chili
1 dl färskpressad limesaft
4 msk risvinäger
2 msk strösocker
1 dl asiatisk fisksås
1 dl vatten
Till servering:
Jasminris
2 nävar färsk mynta
2 nävar färsk koriander
4 msk sesamfrö
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Stek biffarna i lite olja så de förblir rosa i mitten. Krydda med salt och peppar och låt dem vila på ett fat.
- Skala och riv morötterna grovt. Skala och hacka rödlöken fint. Ansa salladslöken och hacka fint. Skölj och plocka bladen från sallaten. Skölj böngroddarna.
- Gör dressingen: Skala och finriv vitlöken. Skölj och finhacka chilin. Blanda limesaft, risvinäger, socker, fisksås och vatten i en skål. Tillsätt vitlök och smaka av med chili.
- Skiva biffarna i tunna skivor i tvärs över fibrerna. Lägg ihop salladen med alla ingredienser, ringla över dressing och toppa med kryddörter, sesamfrön och servera med kokt jasminris.
Foto: Columbus Leth, Lene Samsø, Stine Christiansen, Betina Hastoft
Annons