Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vit chokladkräm med drottningbär

09 jul, 2024
AvAnna Wendt
AvBitte E:son Forsberg
AvEva Boström
Recept på vit chokladkräm med drottningbär
Anders Norrsell
En bra middag middag avslutas bäst med något sött. Vad sägs om vit chokladkräm, rostad mandelmassa och drottningbär? Drömmigt, säger vi!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bakat och klart #3 – Saftig morotskakaBrand logo
Bakat och klart #3 – Saftig morotskaka

Vit chokladkräm med drottningbär

En perfekt dessert där mycket går att förbereda. Och den är helt ljuvligt god!

Avsluta middagen med vit chokladkräm med drottningbär
Drottningbär med vit chokladkräm och rostad mandelmassa Anders Norrsell
Annons

6 portioner

Du behöver:

Rostade mandelsmulor:

100 g mandelmassa

Vit chokladkräm:

100 g vit choklad
1 ½ dl vispgrädde
2 dl grekisk yoghurt

Drottningbär:

250 g hallon
250 g blåbär
3 msk grovt hackad mynta
1 lime, rivet skal + pressad saft från ½ lime

Garnering:

Mynta
3 msk hackad pistaschmandel
Färska bär

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Rostade mandelsmulor: Riv mandelmassan grovt och sprid ut den i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Rosta i nedre delen av ugnen ca 5 minuter. Låt kallna på plåten. Lägg undan lite till garnering.
  3. Vit chokladkräm: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör om tills chokladen har smält. Häll över i en bunke och låt stå i kylen för att kallna. Detta går utmärkt att göra dagen innan.
  4. Drottningbär: Blanda hallon, blåbär, mynta, rivet limeskal och limesaft.
  5. Vid servering: Vispa chokladgrädden tjock och vänd ner yoghurten. Varva drottningbär, vit chokladkräm, rostade mandelsmulor och pistaschmandel i portionsglas. Toppa med några färska bär, extra mandel-­smulor och mynta.

Foto: Anders Norrsell

Annons