Vit chokladkräm med drottningbär
09 jul, 2024
AvAnna Wendt
AvBitte E:son Forsberg
AvEva Boström
En bra middag middag avslutas bäst med något sött. Vad sägs om vit chokladkräm, rostad mandelmassa och drottningbär? Drömmigt, säger vi!
Annons
Vit chokladkräm med drottningbär
En perfekt dessert där mycket går att förbereda. Och den är helt ljuvligt god!
Annons
6 portioner
Du behöver:
Rostade mandelsmulor:
100 g mandelmassa
Vit chokladkräm:
100 g vit choklad
1 ½ dl vispgrädde
2 dl grekisk yoghurt
Drottningbär:
250 g hallon
250 g blåbär
3 msk grovt hackad mynta
1 lime, rivet skal + pressad saft från ½ lime
Garnering:
Mynta
3 msk hackad pistaschmandel
Färska bär
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Rostade mandelsmulor: Riv mandelmassan grovt och sprid ut den i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Rosta i nedre delen av ugnen ca 5 minuter. Låt kallna på plåten. Lägg undan lite till garnering.
- Vit chokladkräm: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör om tills chokladen har smält. Häll över i en bunke och låt stå i kylen för att kallna. Detta går utmärkt att göra dagen innan.
- Drottningbär: Blanda hallon, blåbär, mynta, rivet limeskal och limesaft.
- Vid servering: Vispa chokladgrädden tjock och vänd ner yoghurten. Varva drottningbär, vit chokladkräm, rostade mandelsmulor och pistaschmandel i portionsglas. Toppa med några färska bär, extra mandel-smulor och mynta.
Foto: Anders Norrsell
Annons