Vit chokladmousse med Kesella och marinerade jordgubbar
19 apr, 2025
AvAnna Johansson
Lätt och luftigt blir det när man gör vit chokladmousse med Kesella. Gör som Anna Johansson och toppa med marinerade jordgubbar.
Annons
Vit chokladmousse med Kesella och marinerade jordgubbar
Lätt och luftig variant på chokladmousse och en somrig fullträff när den toppas med syrliga marinerade jordgubbar.
4 portioner
Annons
Tid: 15 minuter
Du behöver:
Marinerade jordgubbar:
½ liter jordgubbar
1 tsk socker
1 tsk pressad citron
150 gram vit choklad
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl kesella
Mynta
Gör så här:
- Skiva jordgubbarna och blanda med socker och citron. Ställ åt sidan.
- Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden fast och rör sedan försiktigt ihop med kesellan och den smälta chokladen. Klicka ut moussen i fyra dessertglas och ställ kallt.
- Vid servering toppar du chokladmoussen med skivade jordgubbar och mynta.
Foto: Mira Vickman
Annons