Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Påskmat Vintips till middagen

Vit chokladmousse med Kesella och marinerade jordgubbar

19 apr, 2025
AvAnna Johansson
Recept på vit chokladmousse med Kesella och marinerade jordgubbar
Mira Wickman
Lätt och luftigt blir det när man gör vit chokladmousse med Kesella. Gör som Anna Johansson och toppa med marinerade jordgubbar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bakat och klart #3 – Saftig morotskakaBrand logo
Bakat och klart #3 – Saftig morotskaka

Vit chokladmousse med Kesella och marinerade jordgubbar

Lätt och luftig variant på chokladmousse och en somrig fullträff när den toppas med syrliga marinerade jordgubbar.

Vit chokladmousse med Kesella och marinerade jordgubbar
Mira Wickman

4 portioner

Annons

Tid: 15 minuter

Du behöver:

Marinerade jordgubbar:

½ liter jordgubbar
1 tsk socker
1 tsk pressad citron
150 gram vit choklad
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl kesella
Mynta

Gör så här:

  1. Skiva jordgubbarna och blanda med socker och citron. Ställ åt sidan.
  2. Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden fast och rör sedan försiktigt ihop med kesellan och den smälta chokladen. Klicka ut moussen i fyra dessertglas och ställ kallt.
  3. Vid servering toppar du chokladmoussen med skivade jordgubbar och mynta.

Foto: Mira Vickman

Annons