Warm Scottish Mule – varm whiskydrink på tre ingredienser
Valborg är runt hörnet och med det – traditionen att samlas kring majbrasor. Kvällarna är fortsatt kalla, och kanske ändå kallast på valborg. Slå på stort och ta med en värmande drink ut i den kalla vårkvällen. I höstas var det premiär för Tamnavulin Port Cask och har sedan dess varit en succé. Först har den lagrats på amerikanska ekfat och har sedan fått en slutlagring på tawny portvinsfat. Du får en intensiv och balanserad whisky där mjuk smak möter fruktiga toner av av mogna päron, bärkompott, torkad frukt och kola. Suverän att dricka som den är – eller blanda en värmande drink på.
Warm Scottish Mule
Warm Scottish Mule är ett enkelt, värmande drinktips som bygger på Tamnavulin Port Cask – en fruktig och komplex singelmalt utan rökighet. Drinken kombinerar varm ginger beer med whisky och toppas med lättvispad grädde och apelsinzest. Både värmande och uppfriskande, precis vad man behöver. .
Du behöver:
5 cl Tamnavulin Port Cask
10–12 cl varm ginger beer
Lättvispad grädde
Gör så här:
- Börja med att värma upp Ginger beer i en kastrull, det ska inte börja koka men nära inpå.
- Blanda sedan whisky med Ginger beer i ett tjockt glas som tål värme. Rör runt försiktigt och skikta sedan den lättvispade grädden över en sked som du håller nära ytan på drinken.
- Garnera med riven apelsinzest över grädden.
Foto: Eric Österlin