Wokade sesamnudlar med salladslök
25 aug, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Wokade sesamnudlar med salladslök må låta simpelt men ack så gott det är! Här snackar vi lättlagat med mycket smak.
Annons
Wokade sesamnudlar med salladslök
Vegetariskt och väldigt gott!
4 portioner
Annons
Du behöver:
200 g äggnudlar
½ dl japansk soja
2 msk sesamolja
2 msk risvinsvinäger
1 msk strösocker
Nymald peppar
1 knippe salladslök
1 ½ msk olivolja för stekning
Till servering:
4 msk sesamfrön
2 salladslök
1 knippe färsk koriander
Gör så här:
- Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen tills de nästan är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Häll kallt vatten över dem för att stoppa kokningen och låt rinna av i en sil. Rör ihop soja, sesamolja, risvinsvinäger, socker och lite nymald peppar. Skölj och finhacka salladslök.
- Hetta upp olja i en djup panna och fräs salladslöken hastigt tills den är gyllene. Tillsätt nudlarna och sesammarinaden och vänd runt med två skedar tills marinaden är väl fördelad och nudlarna kokta.
- Servering: Rosta sesamfröna i en torr panna på låg värme. Skaka pannan så att sesamfröna rostas jämnt. Skölj och finhacka salladslök. Skölj och plocka koriander. Lägg nudlarna i skålar och toppa med sesamfrön, salladslök och koriander.
Foto: Peter Kam
Annons