Yoghurt med keso, äpple och havrecrunch
01 nov, 2022
AvLinn Grubbström
Kickstarta dagen med en ordentlig frukost bestående av yoghurt med keso, äpple och havrecrunch.
Annons
Yoghurt med keso, äpple och havrecrunch
Oväntat god och mättande blandning av keso och två olika yoghurtsorter. Servera med din favorittopping.
4 portioner
Annons
Du behöver:
4 dl keso
2 dl naturell yoghurt
4 dl grekisk yoghurt
Topping:
½ dl pekannötter
90 g havregryn
2 msk pumpafrön
1 msk kokosolja
1 msk honung
½ tsk mald kanel
1 nypa krossade kryddnejlikor
2 äpplen
8 torkade dadlar
Gör så här:
- Blanda ihop keso och båda typerna av yoghurt i en skål och häll upp i skålar.
- Topping: Grovhacka pekannötter och blanda dem med havregryn och pumpafrön. Hetta upp kokosolja och honung i en liten kastrull. Tillsätt havregryn, nötter, pumpafrön, kanel och kryddnejlika. Rör om tills havregrynen är gyllene. Låt svalna i 10 minuter.
- Skölj äpplena och skär dem i tunna skivor. Skär dadlarna i mindre bitar. Fördela äpplena och dadlarna över yoghurten. Strö den hemgjorda granolan över frukten och servera genast.
Foto: Peter Kam
Annons