Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Zucchinipaket med ­kyckling i tomatsås

24 maj, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på zucchinipaket med kyckling i tomatsås
Betina Hastoft
Fyll dessa zucchinipaket med kycklingfärs och servera i en smakrik tomatsås. Så enkelt men så gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ännu bättre med Markiz #3 - Pannkakor med tonfiskröraBrand logo
Ännu bättre med Markiz #3 - Pannkakor med tonfiskröra

Zucchinipaket med ­kyckling i tomatsås

Smakrika zucchinisnurror som kan avnjutas både varma och kalla.

Annons

4 portioner

Du behöver:

2 zucchini
400 g kycklingfärs
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta
2 msk hackad bladpersilja
1 msk hackad färsk oregano
½ dl ströbröd
50 g riven mozzarella
2 dl grönsaksbuljong

Tomatsås:

1 stor färsk röd chili
½ msk olivolja
1 burk krossade tomater
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk honung
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Skölj zucchinin och skär i långa, tunna strimlor med en mandolin eller osthyvel. Lägg strimlorna i en kastrull med vatten och ge dem ett snabbt uppkok. Häll av och skölj i kallt vatten. Låt rinna av.
  2. Blanda kycklingfärs och salt i en skål. Tillsätt pressad vitlök, sköljd och hackad persilja och oregano, ströbröd och mozzarella, och blanda väl till en färs. Forma färsen till små bollar som motsvarar antalet zucchinistrimlor. Lägg färsen i strimlorna och rulla ihop. Lägg dem i en ugnsfast form. Häll buljong över och tillaga i ugnen i ca 15 minuter.
  3. Tomatsås: Skölj och halvera chilin, skrapa ur kärnorna och finhacka chilin. Blanda chili med olivolja och krossade tomater. Smaka av tomat­såsen med vinäger, honung, salt och peppar.
  4. Servering: Servera de små zucchinirullarna med den kalla tomatsåsen.

Foto: Betina Hastoft

Annons