Populärt: Shoppingtips Modetrender Streetstyle Se Min Look Höstens trender

4 anledningar till att Acne studios vår är extra spännande

26 sep, 2024
4 anledningar till att Acne studios vår är extra spännande
Det är Fashion Week i Paris och svenska modehuset Acne studios har visat vad våren 2025 har att bjuda på. Och enligt oss är den extra spännande – här är 4 anledningar varför.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Behind the scenes med Edvin Ryding & Felicia MaximeBrand logo
Behind the scenes med Edvin Ryding & Felicia Maxime

Svenska modenamn minst sagt dominerar på de internationella modeveckorna – och det bara fortsätter! Under tisdagskvällen och Paris Fashion Weeks andra dag var det dags för svenska modehuset Acne studios att bjuda in modegästerna (bland annat Willow Smith) i den franska huvudstaden till deras värld. Mer specifikt, vad som är att vänta våren 2025! Och det är en hel del. Inspirationen bakom SS25-kollektionen grundar sig i idén till en förvriden hemmamiljö.

Annons
Acne studios ss25.
Launchmetrics.com/spotlight

– Jag frågade mig själv om klassiska hemmakoder faktiskt kunde översättas till mode vilket gav ett resultat som både är hemtrevligt och främmande. Denna säsong ger en inblick bakom stängda dörrar och gardiner och bjuder in till att se det bekanta helt förvridet – med surrealistiska materialval och förvrängda silhuetter. Där heminredning som draperade gardiner, vaxdukar och stoppning omtolkas och återuppfinns som kläder, säger Jonny Johansson, Creative Director för Acne studios.

Annons
Willow Smith var på plats på Acne studios visning i Paris.
Willow Smith var på plats på Acne studios visning i Paris. Carlo Scarpato/launchmetrics.com/spotlight

4 anledningar till att Acne Studios SS25 är extra spännande:

Silhuetten

En extrem silhuett, där allt antingen är krympta till det allra minsta eller förstorat och uppblåst till större storlek står ut som SS25-kollektionens tydliga fokus. Ledorden, inget är som det verkar, visas gång på gång i kollektionen och inte minst i dess silhuett. Tröjor visas som kjolar, drapering och rosetter (likt en voluminös gardin) visas som klänningar och ytterplagg syns med en markerad höft istället för midja. Spontant, naivt – och kul!

Annons
Annons

Materialvalen

Förutom en extrem silhuett står en rad spännande material i fokus för kollektionen. Både jeans och läder fortsätter att omformas vilket ger alla looks en lekfull och nästintill magisk illusion. Jeans och skräddarsydda plagg är bundna med skum (!) vilket ger en spännande silhuett som både är stel och strukturerad. Jeans och kostymer i kollektionen ser vid första anblick ut att ha en visuell "hård" form men tack vare innovativa materialkombinationer är plaggen precis så formstarka som de ser ut – även i verkligheten. Handvirkade klänningar, badplagg och kjolar är också att vänta och för snabbt tankarna till gamla spetsdukar.

Launchmetrics.com/spotlight
Annons

Skorna

Inspirationen med klassiska hemmakoder syns även tydligt genom kollektionens lekfulla skoval. Ballerinaskor (som blivit till en riktig favorit senaste åren) står i fokus – men det är inte vilken ballerinasko som helst. Den stickade! Skon får en helt ny dimension när den nu visas genom en virkad stickning.

Launchmetrics.com/spotlight
Annons

Mönstervalen

Blommor, rutor och prickar står ut som mönster att räkna med SS25 när Acne Studios säger sitt – men alla med en urblekt och suddig känsla. Alla är mönster som är återkommande inslag i en typisk hemmamiljö, på allt från gamla gardiner till överkast och kuddar. Men i kollektionen visas det på allt från skor och tröjor till klänningar och skjortor. En blinkning som både känns kul och stilsäker!

Foto: Acne studios/ Launchmetrics/spotlight

Annons