Populärt: Shoppingtips Modetrender London Fashion Week Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Chanel flyttar in i Grand Palais igen – där husets kanske mest spektakulära visningar ägt rum

11 sep, 2024
Chanel flyttar in i Grand Palais igen – platsen där husets kanske mest spektakulära visningar ägt rum
Chanel återvänder till Grand Palais, platsen där modehuset tidigare presenterat några av deras mest spektakulära visningar. I oktober visar de SS25-kollektionen i den vackra miljön.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Trend #4 – Stilikonerna att ha koll påBrand logo
ELLE Trend #4 – Stilikonerna att ha koll på

Efter en paus på fyra år på grund av renovering flyttar Chanel nu åter in till Grand Palais i Paris. Den historiska byggnaden och museet är känt för sitt kupade glastak och är också platsen där Karl Lagerfeld har presenterat sina absolut mest spektakulära visningar.

Spektakulära Chanel-visningar i Grand Palais

Du som har koll minns säkert när designern lät förvandla hela Grand Palais till en drömsk, fransk trädgård med fontäner, grönt gräs, grusgångar och spaljéer med tusentals rosor. Eller när gästerna möttes av en stor replika av Eiffeltornet inne i museet. Kanske när en enorm rymdraket med modehusets logga på tog plats på catwalken.

Annons
Chanel haute couture SS18 Launchmetrics/Spotlight
Chanel haute couture SS18 Alessandro Lucioni/Launchmetrics/Spotlight
Annons

Allra färskast i minnet har vi när Chanel bjöd in till ett exklusivt poolparty i Grand Palais under haute couture-veckan inför våren 2019. Samtidigt som det låg snö på Paris gator utanför visade modellerna upp kollektionen i en miljö som speglade Lagerfelds gamla sommarhus i Monte Carlo, La Vigie, med pool och äkta apelsinträd från den franska landsbygden.

Chanel haute couture SS19 Andrea Adriani/Launchmetrics/Spotlight
Chanel haute couture SS19 Daniele Oberrauch/Launchmetrics/Spotlight
Annons

Och snart är det dags igen. Den 1 oktober kommer Chanel att presentera sin SS25-kollektion i Grand Palais under Paris Fashion Week.

Det franska modehuset kommer bidra med 30 miljoner euro till kulturinstitutionens budget under de kommande fem åren, i utbyte mot att de behåller ensamrätten att använda lokalerna för sina visningar.

Ny kreativ chef att vänta

Nyligen gick Chanel ut med nyheten att Virginie Viard slutar som modehusets creative director. Virginie var den tredje personen att inneha rollen, efter Karl Lagerfeld och Coco Chanel själv och vem som tar över rodret efter henne har ännu inte tillkännagivits.

Se fler bilder från tidigare Chanel-visningar i Grand Palais nedan.

Chanel FW 2017 Carlo Scarpato/Launchmetrics/Spotlight
Annons
Chanel FW 2017 Alessandro Lucioni/Launchmetrics/Spotlight
TT
Annons

Foto: Launchmetrics/Spotlight, TT

Annons