Populärt: Shoppingtips Modetrender Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Därför blev Chanels SS25-visning ett storslaget modeögonblick

02 okt, 2024
Under sista dagen av Paris Fashion Week var det dags för franska modehuset Chanel att visa nästa års SS25-kollektion. Och det blev till ett storslaget modeögonblick. Varför? ELLE guidar och ger en exklusiv inblick backstage.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Fem snabba med stjärnfrisören Chris AppletonBrand logo
Fem snabba med stjärnfrisören Chris Appleton

Tidigare i år kom nyheten om att Virginie Viard lämnar det anrika modehuset Chanel. Efter fem år i rollen som husets tredje kreativa chef och tronföljare av Karl Lagerfelt (som i sin tur tog vid efter självaste Gabrielle Chanel) har hon nu lämnat chefsrollen. Och vem som blir näst på tur återstår fortfarande att se. Trots att modehuset för stunden står utan kreativ chef blev årets SS25-visning till ett starkt modeögonblick. Varför? SS25-visningen markerar en flytt tillbaka till den historiska byggnaden Grand Palais, en byggnad som varit modehusets hem för deras visningar i över två decennium.

Annons

Tillbaka på Grand Palais efter 4 år av renovering

Under de senaste fyra åren har den franska byggnaden renoverats och inga visningar har ägt rum – tills nu! I perfekt tajmning med den franska modeveckan stod byggnaden klar för visningar igen. En minst sagt perfekt tajming! Kollektionen som visades i den ståtliga byggnaden med sitt ikoniska glastak och luftiga atmosfär var allt och lite till. Fylld av typiska koder signerade Chanel och inspirerad av starka kvinnor som trotsat samhällets förväntningar. Bland annat modehusets grundare Gabrielle Chanel.

Annons
chanel ss25 visning
Foto: Chanel

Allt från tweed-dräkter till den klassiska lilla svarta klänningen har omtolkats med nya inslag som ton-i-ton och pasteller tillsammans med detaljer som fjädrar och skira material. Dessutom speglar kollektionens färgpalett inspirationen och ger en känsla av frihet och lätthet med ljusa nyanser som himmelsblått, smörgult och puderrosa.

Foto: Chanel
Foto: Chanel

Exklusiva backstage från Chanels visning på Grand Palais

Efter visningen på Grand Palais fick vi på ELLE en exklusiv inblick backstage – och en närmre titt på kollektionen och dess hantverk. Tänk dig den klassiska tweeden, detaljerade knappar och miniklänningar där allt från fjädrar till broderi står i fokus.

Exklusivt för ELLE hos Chanel backstage. Foto: Chanel
Annons
Exklusivt för ELLE hos Chanel backstage. Foto: Chanel
Exklusivt för ELLE hos Chanel backstage. Foto: Chanel
Exklusivt för ELLE hos Chanel backstage.
Exklusivt för ELLE hos Chanel backstage.
Annons
Exklusivt för ELLE hos Chanel backstage. Foto: Chanel

Foto: Chanel

Annons