Populärt: Shoppingtips Modetrender Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Longchamps populära väska är hetare än någonsin

04 okt, 2024
Är du en av alla som älskade Longchamp-väskan Le Pliage på 00-talet? Då är det dags att plocka fram den igen, för nu är den hetare än någonsin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Trend #8 Material och mönster som trendar stort hösten och vintern 2024Brand logo
ELLE Trend #8 Material och mönster som trendar stort hösten och vintern 2024

Se hit! Vi har en comeback att prata om. Att modet går i cykler är ingen nyhet och är du i min ålder så kanske du har höstens hetaste väska liggandes långt in i garderoben.

Den praktiska Longchamp-väskan Le Pliage lanserades 1993 och medan några precis har upptäckt modellen, så är den för många av oss en kär gammal vän sedan senare delen av 00-talet. Då såg vi den överallt och om du inte själv ägde en så kände du garanterat någon (förmodligen flera) som gjorde det.

Annons
Kate Middleton, 2005. TT

I jämförelse med andra franska märkesväskor var den här väskan prisvärd, vilket bidrog till dess populäritet. Men även den praktiska aspekten hjälpte såklart till. Väskan rymmer allt från en dator till träningskläder och kan dessutom vikas ihop i fyra enkla steg, vilken gör den ultimat att ta med på resan.

Designern Philippe Cassegrain inspirerades av origami, den japanska konsten att vika papper, när han designade väskan för över 30 år sedan och namnet, Le Pliage, kommer just från det franska ordet för vikning.

Annons

Longchamp-väskan är tillbaka och hetare än någonsin

Väskan är nu tillbaka i rampljuset och kanske hetare än någonsin! För även om modellen har varit en bästsäljare för det franska modehuset sedan den lanserades, nådde den enligt Lonchamp nytt försäljningsrekord 2023.

Lila Moss. TT

Plötsligt vill alla bära väskan igen och en stor anledning till det stavas Tiktok. Le Pliage-väskan – framförallt den mindre modellen Pliage Pouch – älskas av generation Z och såväl influencers som deras följare hyllar den. Att Longchamp samarbetar med en rad skådespelare som medverkar i serier riktade mot den yngre målgruppen spelar såklart också in.

Annons

Mia Regan, Suki Waterhouse, Lila Moss och Elle Fanning är exempel på kändisar som synts bära Le Pliage eller andra väskmodeller signerade Longchamp den senaste tiden.

Så i höst tar vi fram vår Longchamp-vän igen. Det är dags att damma av den gamla klassikern!

Foto: Getty, Instagram

Annons