Populärt: ShoppingtipsModetrenderNew York Fashion WeekStreetstyleSe Min LookHöstens trender

Här är sommartrenderna som kändisarna älskar 2024

05 jul, 2024
Sommartrenderna som kändisarna älskar 2024
Bermudashorts, capribyxan, nätskorna och scarfen – här är sommartrenderna som kändisarna verkar älska 2024.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Trend #1 – Method dressingBrand logo
ELLE Trend #1 – Method dressing

Trenden börjar när de stora modehusen visar upp sina kommande kollektioner på catwalken och gästerna (på plats och distans) blir förälskade – men den riktigt stora hajpen kommer inte sällan först när kändisvärlden anammar det nya heta modet. Så har det varit i alla tider.

Sommarens stora kändistrender 2024

Så vilka trender har kändisarna hoppat på sommaren 2024? ELLEs moderedaktör Emma Blomberg djupdök ner i frågan och svaret skulle – föga förvånande just av ovan nämnda anledning – visa sig vara många av de som vi på redaktionen också fallit för.

Annons

Stråväskan i stan, bermudashortsen, capribyxan, scarfen. Och nätskorna såklart! Läs mer om och inspireras av kändisarnas favoritplagg -och accessoarer nedan.

Stråväskan i stan

Hailey Bieber

Hailey Bieber levererar inspirerande gravidlook efter gravidlook just nu – och vi får inte nog. Här matchar hon en helsvart outfit med en av sommarens trendigaste accessoarer – stråväskan. Och hon vet mycket väl att väskan inte längre bara är förknippad med stranden, utan nästan är allra hetast just i stan.

Bermudashortsen

Emily Ratajkowski

Ett av årets hetaste trendplagg? Bermudashortsen! Emily Ratajkowski satsar på ett par i denom och matchar – i sin enkelhet – med ett svart linne och solglasögon. Vi är inte ensamma om att älska denna byxa, kändisvärlden håller också med.

Annons

Nätskorna

Dua Lipa

Ballerinaskon i mesh dök upp förra året och blev en vattendelare. Nu tar den tillsammans med nätskorna plats på scen som ett av årets populäraste val till fötterna. Dua Lipa gillar trenden!

Capribyxan

Bella Hadid

Capribyxan har tagit modevärlden med storm de senaste säsongerna och i sommar slår de igenom på allvar. Det är fortfarande många som aldrig mer vill bära den halvlånga brallan – men kändisarna är lika besatta som vi på ELLE-redaktionen. Bella Hadid i en helsvart look.

Annons

Tröjan med tryck

Jennifer Lawrence

En grå t-shirt med texten ”I told ya” har blivit viral under våren 2024. Anledningen? Zendaya bar den i filmen ”Challenger” och i samma stund som hon bar t-shirten även utanför filminspelningen var snackisen ett faktum. Loewes kreativ chef Jonathan W. Anderson har designat den och t-shirten finns nu att köpa hos modehuset – något många kändisar, däribland Jennifer Lawrence, har gjort. Samtidigt har vi sett ett uppsving för tröjor med tryck generellt sedan i våras.

Västen

Ayo Edebiri

Västen har varit med oss i flera säsonger nu, men inget talar för att vi är klara med den än på ett tag. Tvärtom är västen ett av sommarens trendigaste plagg. Allra helst bär vi den som Ayo Edebiri – utan något under.

Annons

Maxikjolen

Rihanna

Maxikjolen har blivit ett nyckelplagg i garderoben. Vi ser dem i denim, vi ser dem virkade, med broderier, med markerade höfter och med mycket volym. Rihanna satsar på en tight modell med volanger nertill och skapar en sportig look med sneakers och snabba solglasögon.

Monokrom färgskala

Suki Waterhouse

En look i monokrom färgskala är inte bara högaktuellt sommaren 2024 – utan också ett av de enklaste knepen för att få till en look som känns genomtänkt (utan speciellt mycket ansträngning). Suki Waterhouse satsar på en beige look och chunky sandaler – en outfit vi gärna kopierar!

Annons

Scarfen i håret

Jodie Turner-Smith

Jodie Turner-Smith är inte sen med att leverera lekfulla och iögonfallande outfits som drar blickarna till sig. Här har hon anammat en av sommarens stora accessoartrender – scarfen i håret.

Kragen

Bella Hadid

Kragen kommer dominera till hösten, men redan den här våren och sommaren har vi sett väldigt mycket toppar med krage – allt från finstickade pikétröjor till sportiga rugbypolos. Bella Hadid kör en lång modell och matchar med ljusa jeans. Snyggt!

Annons

Den lilla vita

Zoë Kravitz

Vitt, vitt, vitt! Sommaren 2024 bär vi kanske mer vitt än någonsin tidigare. Vita maxikjolar, vita skjortor, vita västar – och vita miniklänningar tar plats på scen och en som hakar på trenden är Zoë Kravitz.

Svart sommarlook

Camila Mendes

Och som så ofta i modebilden ser vi kontraster. 90-talsminimalismen som är en av årets hetaste trender bjuder även på många helsvarta sommarlooks. Camila Mendes visar prov på hur man bär svart och samtidigt får till en somrig känsla.

Annons

Djurmönstrat

Rosie Huntington-Whiteley

Med 90-talsvibbar i modebilden och mob wife-estetiken som mikrotrend kom den leopardmönstrade hajpen av bara farten tidigare i år. Och snabbt gick det när trenden spred sig till all form av djurmönster. Rosie Huntington-Whiteley satsar på zebramönstrat i sommar. (Psst! Den djurmönstrade hajpen fortsätter även i höst).

ELLE Trend #4 – Stilikonerna att ha koll påBrand logo
ELLE Trend #4 – Stilikonerna att ha koll på
Annons

Foto: TT

Annons