Populärt: Shoppingtips Modetrender London Fashion Week Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Toteme firar 10-årsjubileum med debut på New York Fashion Week

11 sep, 2024
AvCassandra Lindblom Riso
toteme new york fashion week 2024
Toteme
Toteme firar tio år och tar rötterna tillbaka till Manhattan. Varumärket debutvisar under New York Fashion Week med en sommarkollektion i sin tidlösa anda.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kändisfrisören Chris Appleton: Så använder du Tiktok-hypade Dream CoatBrand logo
Kändisfrisören Chris Appleton: Så använder du Tiktok-hypade Dream Coat

För tio år sedan startade äkta makarna Elin Kling och Karl Lindman Toteme i New York, och lagom till jubileet gör varumärket debut på New York Fashion Week. Och att visningen sker just i New York är ingen slump – den senaste tiden har Toteme vuxit explosionsartat på andra sidan Atlanten. Från starten såldes varumärket exklusivt på Net-a-Porter, och idag – tio år senare – har man tre egna butiker på Manhattan, i Los Angeles och i Palisades samt finns tillgängliga hos stora, amerikanska återförsäljare som Nordstrom.

Annons

Toteme på NYFW

Debutvisningen på NYFW gick i sann Toteme–anda, med svensk, minimalism i exklusiva material i fokus. Sommarkollektionen är genomgående svart, vit och beige med en citrongul nyans som bryter av som enda accentton. Svepande silhuetter ger ett bohemiskt inslag till en i övrigt tidlös kollektion där basplagg med en tvist är det centrala.

Kollektionen beskriver Elin Kling som att den är som menad för "högsommar i storstan". I samband med NYFW-debuten förklarar hon i en intervju med NY Times varför Toteme återkommande väljer svart i sina sommarkollektioner snarare än färgglatt. "Jag gillar att bära vitt i november och svart i juli", sade hon i intervju och menade att hon tycker svart skapar en elegant och skarp look oavsett årstid.

Totemes sommarkollektion 2025

Toteme
Toteme
Annons
Toteme
Toteme
Toteme
Toteme
Annons
Toteme
Toteme
3 saker du inte visste om White LotusBrand logo
3 saker du inte visste om White Lotus
Annons
Annons