Populärt: Shoppingtips Modetrender Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Tre trender från Paris modevecka – som du kan bära redan nu

01 okt, 2024
Ett klassiskt ytterplagg, bohemiska vindar och skira festplagg – Paris Fashion Week närmar sig sitt slut och en rad starka vårtrender har presenterats. ELLE listar tre stora vårtrender som du kan bära redan nu!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Trend #8 Material och mönster som trendar stort hösten och vintern 2024Brand logo
ELLE Trend #8 Material och mönster som trendar stort hösten och vintern 2024

Fashion month börjar lida mot sitt slut. I ungefär en månads tid har de internationella modeveckorna avlöst varandra – New York, London, Milano och sist ut modestädernas modestad, Paris. Några av världens största designers har presenterat vad de har att bjuda på nästa vår och inspirationen har fullkomligt flödat – såväl på catwalken som på streetstyle-scenen – i den franska huvudstaden.

Tre tydliga vårtrender 2025 från Paris fashion Week

Givetvis har vi också fått en försmak av vårens stora trender, åtminstone om de franska modehusen får bestämma. ELLE har djupdykt ner i tre tydliga vårtrender – som är perfekta att anamma redan nu i höst och vinter.

Annons

Trend 1: Trenchcoaten

Det blir en vår (och höst om du är tidig på trenden) i trenchcoat! Åtminstone om de franska modehusen får bestämma. Gång på gång har vi sett det klassiska ytterplagget leta sig in i vårkollektionerna under Paris Fashion Week. Stella McCartney och Saint Laurent inspirerar oss att ta ett kik i herrgarderoben med axelvaddar och maxad längd, medan modehus som Zimmermann och Victoria Beckham satsar på en mer feminin look. Oavsett vad du väljer är det inget tvivel om att trenchen blir het i vår.




Launchmetrics.com/spotlight
Stella McCartney SS25
Gianluca Carraro/launchmetrics.com/spotlight
Victoria Beckham SS25
Annons
Launchmetrics.com/spotlight
Saint Laurent SS25
Launchmetrics.com/spotlight
Zimmermann SS25

Trend 2: Det bohemiska modet

Om du inte redan märkt det så kommer du garanterat snart att bli varse – den bohemiska trenden är tillbaka! Ja, det blåser riktigt starka bohemiska vindar i modebilden just nu, mycket tack vare Chloés bohemiska höstkollektion som har tagits emot med öppna armar i kändisvärlden.

Och de franska modehusen är eniga om att den bohemiska stilen är här för att stanna. För även till våren 2025 ser vi en rad bohemiska kollektioner. Vi ser svepande långklänningar, långa svingande halsband, en hel del mocka och fransar hos modehus som Chloé, Saint Laurent och Isabel Marant. Den bohemiska looken dominerar!

Annons
Launchmetrics.com/spotlight
Chloé SS25
Launchmetrics.com/spotlight
Saint Laurent SS25
Daniele Oberrauch/launchmetrics.com/spotlight
Isabel Marant SS25
Daniele Oberrauch/launchmetrics.com/spotlight
Ralph Lauren SS25
Annons

Trend 3: Skirt material

Skira plagg är att vänta till våren 2025! Som en del av boho-modet har vi sett en hel del skira klänningar och blusar i de franska modehusens vårkollektioner. Men vi har också bjudits på skira plagg i form av byxor med see through-effekt hos Hermès och festlig transparens hos Rabanne. De skira plaggen står i fokus kommande vår – en trend vi gärna hoppar på redan till vinterns festligheter.

Launchmetrics.com/spotlight
Rabanne SS25
Launchmetrics.com/spotlight
Hermès SS25
Launchmetrics.com/spotlight
Loewe SS25
Launchmetrics.com/spotlight
Stella McCartney SS25
Annons

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Annons