Populärt: Sofia Richie Grainge Tv-serier Boktips Krönikor

10 aktuella referenser att klä ut dig till på halloween 2024

07 okt, 2024
AvLouise Berglund
Idéer till halloweenkostymer 2024
Foto: TT
Vet du inte vad du ska klä ut dig till på halloween? Lugn! Här är 10 aktuella referenser från året som gått att inspireras av.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
POV #4 Kärleksgapet, Chappell Roan och varför vi älskar träskmänBrand logo
POV #4 Kärleksgapet, Chappell Roan och varför vi älskar träskmän

Hösten innebär halloween och kanske har du blivit bjuden på fest och ska klä ut dig. Och självklart vill du dyka upp i något som känns oväntat – men genomtänkt. ELLEs Louise Berglund sammanfattar 10 aktuella händelser som utspelat sig 2024 att inspireras av. Vissa kräver en del pyssel medan andra går att lösa på en kvart. Du bestämmer nivån!

Här är 10 aktuella referenser att klä ut dig till på halloween 2024:

1. Sabrina Carpenters skräckvideo till Taste

Sabrina Carpenter i musikvideon till Taste
Foto: TT

Plötsligt var artisten Sabrina Carpenter överallt. Hon var förband på flera av Taylor Swifts konserter under världsturnén och i augusti släppte hon sitt nya album Short n' Sweet. Till låten Taste släppte hon en musikvideo där hon refererade massor av kända skräckfilmer ihop med Jenna Ortega. Alla looks i videon fungerar i princip som halloweenkostymer! Till exempel sjuksköterskan från Kill Bill, staketolyckan i Ginger snaps eller Debbie Jelinsky med boa i The Addams family.

Annons

2. Bella Hadid som dejtar en cowboy

Bella Hadid på hästryggen
Foto: TT

Modellen Bella Hadid har hittat kärleken i cowboyen Adan Banuelos. Och han är liksom en riktig cowboy som både tävlar och är tränare i hästporten cutting. Under året har allt fler bilder på Bella i full cowboylook dykt upp. Vi snackar boots, hatt, chaps och denim. Hon har själv givit sig in ännu mer i hästsportens värld. Så inför halloween är det bara dyka in i garderoben och ta ut cowboybootsen på en till sväng innan det blir för kallt.

Annons

3. Bella Baxter i Poor Things

Emma Stone i Poor things
Foto: TT/Searchlight Pictures

Filmen Poor things hade svensk premiär i januari i år. Emma Stone tog hem en Oscar för sin roll som Bella Baxter. Dessutom prisades filmen med ytterligare tre statyetter för bästa scendesign, bästa make/hår och bästa kostym. Och jag skulle säga att det framför allt finns två av Bellas looks att välja på till halloween. Antingen den blå puffiga jackan med krås-skjorta under samt gul kjol. Eller looken med det vita linnet och den rosa långkjolen hon bär i den kända dansscenen med Mark Ruffalo.

Annons

4. Loreen fast i en stol på Eurovision

Loreen mellanakt Eurovision i Malmö 2024
Foto: TT/Martin Meissner

Sverige var värdland för Eurovision i år och som mellanakt under i finalen i Malmö bjöd Loreen på ett minst sagt omtalat nummer. Iklädd en futuristisk look med vad som såg ut som inlines-skydd i metall i brist på bättre beskrivning sjöng hon fastspänd i en stol. Hur du löser just den delen av utklädnaden får du komma på själv. Glöm inte de långa lösnaglarna som ofta är en detalj i hennes looks i mello och Eurovision.

Annons

5. Charlie XCX Brat summer

Brat summer är över eftersom det nu är en ny årstid. Men Charlie XCX fungerar fortfarande som inspiration för halloween. I musikvideon till låten Brat spiller hon rödvin över ett vitt linne. Det här är alltså en perfekt utklädnad för dig som varken har tid eller lust att tejpa fast dig själv i en stol. På med svart kajal och du är redo för fest.

6. En av Pernilla Wahlgrens brudtärnor

Ingen kan ha missat att Pernilla Wahlgren gift sig på Marbella med sin Christian Bauer. I princip hela kändis-sverige firade paret i dagar. Instagram tapetserades med uppdateringar från det påkostade bröllopet. Har du en vit klänning med volanger i garderoben kan du vara Pernilla. Annars tänker jag att en bra grupputklädnad är att vara hennes brudtärnor. Bianca och resten av gänget hade på sig klänningar i pastell från Adoore.

Annons

7. En bok

ACOTAR-bokserien
Foto: Amazon

Årets sexigaste accessoar är boken. Den är så uppsnackad just nu att kultursverige skrivit arga krönikor i omgångar om just det. Varför inte dra nytta av och inspireras av kulturbråken och klä ut dig till den sexiga accessoaren? Vilken sorts bok är typ inte det viktigaste. Men om du vill vara riktigt on trend: Välj en snuskig fantasy. Förslagsvis en hockeyromance eller någon ur serien ACOTAR.

8. Pingvinen Pesto

Pingvinen Pesto
Foto: TT

En pingvinbebis som fått namnet Pesto har blivit världskänd för att han är en ovanligt stor pingvinbebis. Den fluffiga världskändisen bor på Melbourne aquarium och folk från hela världen reser dit för att se honom. På med en lösnäbb och en fejkpäls och du är Pesto. Han äter förresten 25 fiskar om dagen så ta med en hink också.

Annons

9. Den turkiska skytten i OS

Yusuf Dikec tar silver i OS
Foto: Eurosport

Yusuf Dikec är namnet på skytten från Turkiet som tog silver under OS. Han blev en av spelens största snackisar eftersom han helt enkelt skippade i princip all utrustning man brukar ha med sig under tävling. Istället för hörselkåpor och ögonlapp körde han ett par små öronproppar och sina vanliga glasögon. Han blev så uppmärksammad att Mondo gjorde en pistolgest som segergest under sin egen tävling. Looken du behöver ha för att bli Yusef är alltså glasögon, en vit tröja med texten Turkiye och ett par svarta byxor. Men skippa pistolen för allas trevnad.

Annons

10. En swiftie på Friends arena

Armband på swiftie på Taylor Swifts konsert
Foto: Pontus Lundahl/TT

Vad ska jag göra med alla armband jag pärlade inför Taylor Swifts konserter kanske du sitter hemma och tänker. Eller så tänker du vad ska vi göra av alla armband min sambo pärlade till Taylor Swifts konserter. Nu finns ett nytt användningsområde för ditt gamla pyssel. Gå på halloweenfesten som en äkta Swiftie. Som av en händelse finns en hel guide här till alla hennes eror med matchande looks.

Annons