Populärt: Sofia Richie Grainge Tv-serier Boktips Krönikor

8 utvalda tv-serier att se fram emot 2025 och 2026

16 aug, 2024
AvLouise Berglund
Nya tv-serier som kommer 2025 och 2026
Foto: Johan Hannu/Peter Taylor/Amazon Prime Video/HBO Max
När kommer nästa säsong egentligen? Framtiden bjuder på många spännande fortsättningar – och flera helt nya serier. ELLEs Louise Berglund blickar framåt och har valt ut 8 tv-seriepremiärer att se fram emot 2025 och 2026.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Helle tipsar: 3 superbra tv-serier du antagligen missatBrand logo
Helle tipsar: 3 superbra tv-serier du antagligen missat

Det finns fortfarande många bra serier att se fram emot med premiär 2024. Men faktum är att flera streamingtjänster redan gläntat på dörren kring spännande släpp nästa år – och året efter det!

Louise Berglund har valt ut 8 tv-serier med premiär 2025 och 2026 att se fram emot.

Här är 8 tv-serier med premiär 2025 och 2026:

The summer I turned pretty, säsong 3 – Prime video

The summer I turned pretty
Lola Tung i rollen som Belly och Gavin Casalegno som Jeremiah. Foto: Erika Doss/Amazon Prime Video

The summer I turned pretty är baserad på författaren Jenny Hans romantrilogi med samma namn. Handlingen kretsar kring Belly Corkin som spenderar sommaren på Cousins beach, där hennes nära familjevänner the Fischers bor. Hon och familjens två söner Jeremiah och Conrad har alltid varit nära vänner. Och hon har alltid varit en glad nörd.

Annons

Men en sommar kommer att ändra allt. Belly har blivit tonåring och plötsligt är hon inte bara kompisfamiljens dotter man spelar kort med längre. Ett laddat triangeldrama med bröderna uppstår. I två säsonger har jag undrat vem hon ska välja och jag hoppas få svar i den tredje! Den nya säsongen blir dessutom längre än de två tidigare. 11 avsnitt har premiär sommaren 2025.

Mr & Mrs Smith, säsong 2 – Prime video

Mr & Mrs Smith som tv-serie
Donald Glover och Maya Erskine spelar agentparet i serieversionen av Mr & Mrs Smith. Foto: Prime video

Vi alla minns säkerligen filmen Mr & Mrs Smith från 2005 med Brad Pitt och Angelina Jolie i huvudrollerna. År 2024 hade dock serieversionen premiär med Donald Glover och Maya Erskine som agentparet. Jag skulle säga att tv-serien känns mindre Hollywood än filmen, på ett bra sätt. Med en chattbot som chef. Handlingen är mer klurig och (spoilervarning!) det kändes givet att tv-serien skulle få en fortsättning eftersom första säsongen slutade med att paret måste försöka rädda sig själva från att avrättas av ett annat agentpar.

Annons

Romantikern i mig hoppas såklart på att de lyckades fly och kommer leva lyckliga ihop i ett icke vandaliserat hus. Svaret får vi 2025.

A Life’s Worth

A Life’s Worth ny tv-serie
Edvin Ryding är en av skådespelarna i kommande tv-serien A life's worth. Foto: Johan Hannu

Serien med titeln A Life’s Worth är ett verklighetsbaserat drama i sex avsnitt som handlar om den första svenska FN-bataljonen i Bosnien 1993. Produktionsbolaget Yellow bird ligger bakom satsningen och rollistan är stjärnspäckad. Bland skådisarna hittar vi bland annat Johan Rheborg, Edvin Ryding, Erik Enge, Toni Prince och Maxwell Cunningham. Enligt pressmeddelandet kan vi förvänta oss ”en berättelse om mänsklig brutalitet och svåra moraliska ställningstaganden, men också om stark vänskap, kärlek och tilltro mellan människor”.

Serien är producerad av Maida Krak, huvudförfattare är Mona Masri och regi står Ahmed Abdullahi för. Inspelningarna, som gjorts i flera olika länder, är redan avslutade men premiären blir först 2025 och vilken streamingtjänst serien landar på återstår att se.

The White Lotus, säsong 3 – Max (tidigare HBO)

The White lotus säsong 2
Säsong 2 av The White Lotus utspelade sig på Sicilien. Foto: Max

Tv-serien The White Lotus utspelar sig på ett nytt hotell med nya gäster (läs: skådisar) varje säsong. Denna gång kommer äventyret äga rum i Thailand. Produktionen startade i februari i år och HBO har bekräftat att man filmat på och kring Koh Samui, Phuket och Bangkok.

Annons

I trailern får vi höra att ”what happens in Thailand stays in Thailand”. Det verkar dessutom som att gästerna möts av en redan känd hotellanställd. I april 2023 fick vi veta att Natasha Rotyhwell, som spelade spa-managern Belinda (ni vet hon som blev lurad av Tanya i säsong 1) kommer tillbaka. Dessutom gör Lisa, från K-popgruppen Blackpink skådisdebut.

Säsong ett av The White Lotus handlade om sex, säsong två om pengar och säsong tre sägs handla om döden. Premiär blir 2025.

And just like that... säsong 3 – Max (tidigare HBO)

Carrie Bradshaw i And just like that...
Sarah Jessica Parker under inspelningarna av den tredje säsongen. Foto: Max

Carrie Bradshaw och gänget är tillbaka ännu en gång. I säsong två av And just like that... hittade hon och hennes gamla kärlek Aidan Shaw tillbaka till varandra. Men det visade sig vara lättare sagt än gjort att ha ett distansförhållande. Framför allt när hans barn mest tycker hon är ett jobbigt inslag i deras vardag.

Annons

På grund av strejken i Hollywood är den kommande tredje säsongen uppskjuten till 2025. När ELLE träffade Kristin Davis, som spelar Charlotte, fick hon inte svara på några frågor om tv-serien på grund av strejken. Men hon berättade att det var en självklarhet för henne att delta.

– För det är en väldigt hård bransch. Vi behöver stå upp och vi behöver stå tillsammans, sa hon under intervjun i Göteborg.

I den kommande säsongen av And just like that... får vi förhoppningsvis svar på vad som händer mellan Carrie och Aidan. Vi får också fortsätta följa Charlottes familjeliv då hennes barn kommer vara med även i säsong 3. Och förhoppningsvis går det bättre för Miranda på jobbet.

The last of us, säsong 2 – Max (tidigare HBO)

The last of us tv-serie
Pedro Pascal och Bella Ramsey återvänder till sina roller som Joel och Ellie. Foto: Max

Tv-serien The last of us har prisats ordentligt – inom allt från rollprestationer till hur väl man skapat serien utifrån tv-spelet. Och med all rätt! Pedro Pascal och Bella Ramsay är otroliga i sina rollprestationer!

Annons

I den andra säsongen återvänder de båda i sina roller som Joel och Ellie. Dessutom kommer tittarna möta nya karaktärer. En av de mest efterlängtade är Abby, som kommer spelas av Kaitlyn Dever. Säsong två kommer att bestå av sju avsnitt, alltså färre än den första säsongen. Säsongen kommer heller inte avhandla hela del två av spelet The last of us. Anledningen är att det kommer ännu fler säsonger i framtiden. Men den andra säsongen har utlovad premiär under 2025.

Euphoria, säsong 3 – Max (tidigare HBO)

Zendaya i rollen som Rue i Euphoria
Zendaya i rollen som Rue i Euphoria. Foto: HBO

Har man någonsin väntat så länge på en seriepremiär som på Euphorias tredje säsong? Redan i februari 2022 fick vi besked om att serien skulle fortsätta. Men säsong tre har dröjt rejält. Förseningarna har avlöst varandra. Både pandemi och schemakrock bland skådisarna har ställt till det. Den 12 juli i år meddelade HBO att man kommer börja filma den nya säsongen i januari 2025. I en intervju med amerikanska Vogue har seriens kostymdesignar, Heidi Bievens, sagt att det ryktas om att den kommande säsongen utspelar sig fem år framåt i tiden, när karaktärerna gått ut skolan.

Annons

Låt oss hålla tummarna för att premiären blir senast 2026 och att vi då får svar på vad som kommer hända med Zendayas karaktär Rue – och alla hennes bekanta.

Jo Nesbøs Harry Hole – Netflix

Avslöjandet av storsatsningen skedde på restaurangen Schrøder i Oslo. Foto: Francisco Munoz/Netflix

Författaren Jo Nesbøs romaner om den introverta detektiven Harry Hole blir kriminalserie. Det avslöjades finurligt nog på restaurangen Schrøder i Oslo, Norge, som också är Harry Holes "andra hem" i romanerna. Tobias Santelmann (från Exit) spelar huvudrollen som detektiven Harry. I rollerna syns också Joel Kinnaman som Tom Waaler och Pia Tjelta som Rakel Fauk.

– För mig handlar historieberättande inte om att ge människor vad de tror att de vill ha, utan vad de inte visste att de ville ha. Vi kommer att försöka skapa något nytt, spännande och överraskande med respekt för bokversionen av Harry, säger Jo Nesbø i ett pressmeddelande från Netflix.

Inspelningarna av tv-serien, som fått titreln Jo Nesbøs Harry Hole, startade i Oslo den 23 maj i år. Premiären blir först 2026.

Annons