Kamala Harris om beslutet med bonusbarnen efter giftermålet
Kamala Harris är den första kvinnan som blivit Amerikas vicepresident. Och om något händer med Joe Biden så är det hon som blir president.
På det privata planet är hon sedan sex år tillbaka gift med advokaten Douglas Emhoff, som har barnen Cole, 25, och Ella, 21, sedan ett tidigare förhållande. Kamala Harris har inga egna biologiska barn. Men eftersom varken hon själv eller ungarna gillar epitetet styvmamma, och inte heller bonusmamma kallas hon Momala. Vilket är slang för typ ”coola fastern”, och även ligger nära ordet mamaleh – som på jiddisch betyder ungefär ”lilla mamma”.
”När Doug och jag gifte oss, bestämde Cole, Ella och jag att vi inte gillade ordet bonusmamma. Istället kom de på namnet Momala” förklarar Kamala Harris i Elle. Och visst ser man att Momala även är en kombo av hennes namn Kamala, och det engelska ordet mom.
Ville inte bara bli en tillfällig gäst i barnens liv
I början av sin relation med Douglas Emhoff valde Kamala att ta god tid på sig innan hon skulle träffa hans två barn, Cole och Ella.
”Jag var fast besluten att inte bli en del av deras liv förrän Doug och jag hade kommit fram till att vi ville det här på lång sikt. Barn behöver trygghet. Jag ville inte bli en tillfällig gäst i deras liv med risk att göra dem besvikna. Det finns inget värre än att göra barn besvikna”.
Vem är Kamala Harris
Uppvuxen och född i Okland med en mamma från Indien och en pappa från Jamaica. Föräldrarna skilde sig när Kamala Harris var liten och hon uppfostrades av sin singelmamma Shyamala Gopalan Harris – forskare inom cancer och en aktivist för mänskliga rättigheter. Redan som liten gick Kamala Harris i demonstrationståg tillsammans med sin mor.
”Min mamma förstod mycket väl att hon uppfostrade två svarta döttrar. Hon var bestämd på att vi skulle växa upp till att bli självsäkra, stolta svarta kvinnor”, har Harris skrivit i sin självbiografi, The truths we hold: An American journey.
Foto: TT/Instagram
LÄS MER:
Kamala Harris modestatment för kvinnors rättigheter
Amie Bramme Sey: "Svarta kvinnor har ännu en gång skapat revolution"