Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i test Se Min Rutin Skönhetsredaktörens favoriter Parfymer Beautytrender Adventskalendrar med skönhet

Hårprodukten du behöver för att bli av med friss – ger effekt direkt

16 okt, 2024
bli av med frissigt hår tips torrt hår
Torra toppar, matta längder och spretiga strån... Känner du igen dig? ELLE har hittat superprodukten att addera i din hårrutin, för att snabbt och enkelt bli av med friss!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kändisfrisören Chris Appleton: Så använder du Tiktok-hypade Dream CoatBrand logo
Kändisfrisören Chris Appleton: Så använder du Tiktok-hypade Dream Coat

Torr luft, starka vindar, och kyliga dagar – hösten och vinterns kalla klimat påverkar huden men också håret. Trots en gedigen hårvårdsrutin med bra schampo och balsam, hårinpackning och eftervård i form av leave in-kräm och hårolja, har håret en tendens att bli extra frissigt och statiskt. Den torra luften gör även håret torrt, de starka och kyliga vindarna kan skada hårstråna och göra dem mer benägna att brytas och kontrasterna mellan utomhuskylan och värmen inomhus kan göra att håret blir mer statiskt, vilket också ökar frissen. Men den finns en enkel och effektiv lösning på just detta – och den stavas anti friss-spray!

Annons

Bli av med frissigt hår – bästa produkten för torrt och frissigt hår

ELLE har hittat produkten som gör frissiga längder till ett minne blott! Läs allt om favoriten – som är ett måste i din hårrutin!

Effektiv spray som reducerar friss

Humidity Blocker + Protective Finishing Spray från Joico

Vill du bli av med frissigt hår snabbt och samtidigt få en fin glans? Då får du inte missa den smidiga och lättanvända favoriten från Joico. Humidity Blocker + Protective Finishing Spray är en multifunktionell produkt som appliceras i torrt hår. Sprayen ger en direkt effekt mot friss och ger samtidigt glans och stadga till håret, samt håller stråna på plats. Tänk dig en lätt finishing spray, men med mycket glans och effektivt skydd mot fukt. Sprayen lägger sig som en tunn (och helt osynlig) slöja kring stråna utan att kännas i håret. Förutom att reducera mot friss och skydda mot luftfuktighet har den också ett värmeskydd, upp till generösa 230+ grader.

Humidity Blocker + Protective Finishing Spray
Annons:Här hittar du favoriten hos Lyko!Annons:Här kan du köpa produkten hos eleven!Joico

Motverka friss – så gör du steg för steg

För att reducera friss finns det några enkla steg du inte får missa i din hårrutin. Här är tipsen som gör skillnad!

frissigt hår höst tips spray
Valentina Valdinoci

1. Toppa håret – ofta

Alla hår är olika och en del hårtyper drabbas mer av frissiga längder. Men oavsett hårtyp är det viktigt att inte slarva med frisörbesöken!

Annons

2. Bra hårvårdsprodukter hjälper mot friss

Hårprodukter för din hårtyp är nyckeln till ett hälsosamt hår. Investera i ett bra schampo och balsam. Och glöm inte hårinpackningen!

3. Slarva inte med eftervården

Hårvården slutar inte i duschen – eftervården är minst lika viktig! En bra leave in-kräm hjälper till att ge fukt och vård till håret, vilket också reducerar friss.

4. Använd hårolja för att reducera friss

Torrt hår, noll glans och slitna toppar? Det är inget problem för en hårolja! En hårolja ger liv och glans till trista längder. Dessutom reducerar oljan friss och innehåller ofta ingredienser som ger näring och stärker håret.

5. Avsluta med en spray

En anti friss-spray, eller humidity spray som produkten också kallas, är den perfekta hårprodukten att använda för att sluta stråna och minska frissen. Sprayen skyddar både mot fukt, men gör också att håret håller sig slätt och glansigt.

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Annons