Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hos Inredningsnyheter ELLE Deco Design Awards Köksinspiration Inspiration för balkongen Se ELLE Hemma hos

Fluffig matta – här är 17 trendiga mattor till vardagsrummet och sovrummet

19 aug, 2024
AvStina Meyerson
fluffig matta
Foto: Cappelen Dimyr
Är du på jakt efter en riktigt mysig, snygg och trendig matta att låta fötterna sjunka ner i? Här listar ELLE Decoration-redaktören 17 härliga, fluffiga mattor – som genast höjer mysfaktorn i ditt sovrum eller vardagsrum!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Hemma hos #4 - Angelica SvanströmBrand logo
Hemma hos #4 - Angelica Svanström

Den absolut trendigaste mattan just nu är också den mysigaste! Årets hetaste matta är nämligen den fluffiga, lurviga mattan med lång lugg – och vi kan inte få nog av trenden. Särskilt populära är mattorna som är tuftade i olika nivåer, som är organiskt formade eller som har abstrakta mönster. Just nu är paletten ljus men jordnära och färgerna skiftar ofta i olika nyanser av vitt, beige och brunt, vilket i regel är rätt enkla färger att inreda med och som passar i de allra flesta hem.

Annons

En fluffig matta är inte bara snygg utan givetvis också skön att gå på. Därför har det blivit populärt att välja en tuftad matta eller ryamatta till rummen som vi kopplar av i, det vill säga till sovrummet och vardagsrummet.

ELLE Decoration-redaktören Stina Meyerson har valt ut sina favoriter när det kommer till de trendiga, fluffiga mattorna och listar här 17 fina mattor som finns i butik just nu.

17 handplockade fluffiga mattor

Letar du efter en fluffig matta till sovrummet eller vardagsrummet? Oavsett om du är ute efter en liten eller stor matta, letar efter en stilren och enkel variant eller föredrar ett iögonfallande alternativ med lekfulla mönster, så kan du hitta mattan för dig!

1/17

Abstrakt fluffig matta

Ferm Living

Lurvig matta från Ferm Living, med ett lite rufsigt intryck. Den fluffiga mattan är inspirerad av landskapet i norr, med sin abstrakta form och kontrasterna i lugghöjden som skapar toppar och dalar.

liten fluffig matta
Annons
2/17

Brun fluffig matta

Ellos x Marie Olsson Nylander

Brun, handknuten matta med lång lugg i kanterna. Mattan ingår i inredaren Marie Olsson Nylanders härliga kollektion för Ellos.

fluffig matta marie olsson nylander ellos
3/17

Mjuk matta med valvformat mönster

Boel & Jan

Prisvärd matta med ett fluffigt mönster som formar mjuka bågar. Mattan passar lika bra under köksbordet som i vardagsrummet eller sovrummet.

fluffig matta under matbord
Annons
4/17

Vit fluffig matta

Ellos

Fluffig ryamatta i vitt, med en mjuk och tät lugg i både ett glansigt och ett matt garn – vilket ger mattan ett mer livfullt och intressant uttryck.

fluffig matta vardagsrum ellos
5/17

Stor beige matta till sovrummet

Classic Collection

Enkel, fluffig matta i beige som är mjuk och skön att gå på. Mattan passar mycket bra att ha i sovrummet under sängen, som på bilden.

Annons
6/17

Mjuk matta till vardagsrummet

Boel & Jan

Stor matta med kort lugg och ett abstrakt mönster i olika jordnära färger. Mattan passar fint i ett vardagsrum, eller i en matsal under bordet till exempel.

fluffig matta vardagsrum
7/17

Beige matta med lugg

Vind

Handvävd matta i en jordnära färg med lugg i olika längder som bildar ett mjukt, lekfullt mönster. Mattan är mjuk och skön att stoppa ner fötterna i!

stor fluffig matta ellos
Annons
8/17

Fluffig vit matta med mönster

Tinted Objects

Rektangulär matta i vitt med ett organiskt, fluffigt mönster som slingrar sig över ytan. Mattan passar bra i ett vardagsrum och ger ett lyxigt intryck.

vit fluffig matta
9/17

Ryamatta med tuftat mönster och fransar

Ellos

Naturvit ryamatta i ull, med ett tuftat mönster och fransar i ytterkanterna. Mattan passar till exempel bra i sovrummet under sängen.

stor fluffig matta ellos
Annons
10/17

Ryamatta med lugg i olika nivåer

Ellos

Vit, fluffig matta i mjuk bomull som är tuftad i olika nivåer, vilket bildar ett piggt mönster. Ett prisvärt alternativ till sovrummet eller vardagsrummet!

fluffig matta vardagsrum ellos
11/17

Stor matta med lång lugg

Layered

Handvävd ryamatta med lång lugg från Layered, som genast gör så att rummet (bokstavligen talat) känns mjukare. Den fluffiga mattan finns i flera färger, här i havre.

vit fluffig matta
Annons
12/17

Lurvig matta med spännande mönster

Nordic Knots

Handknuten, fluffig matta med ett mönster som är inspirerat av ett 1400 år gammalt monument intill Östersjön. Silhuetterna och färgerna för tankarna till kolstenarna, fälten och vattnet – och mattan ger ett tidlöst och lugnt intryck.

stor fluffig matta
13/17

Organiskt formad matta med lång lugg

Layered

Mycket mjuk och fluffig matta från svenska Layered, i en organisk form. Mattan är handvävd och varje exemplar är unikt.

stor fluffig matta
Annons
14/17

Tuftad matta med mönster

Dusty Deco

Ullmatta med slätvävd botten och ett fluffigt mönster, som ringlar sig likt en orm – eller möjligen som frukostkaviar – över ytan. Den handgjorda mattan har fransar på två sidor, och är signerad Dusty Deco.

fluffig matta under sängen
15/17

Mjuk matta med organiskt mönster

Cappelen Dimyr

Stor, fluffig matta som exempelvis passar bra i vardagsrummet. Mattan är handknuten och har ett organiskt, levande mönster samt långa fransar i ytterkanterna.

stor fluffig matta
Annons
16/17

Organiskt formad fluffig matta

Cappelen Dimyr

Eklektisk, mjukt crèmefärgad matta från Cappelen Dimyr, som känns både bohemisk och elegant samtidigt. Mattan har en organisk form och lugg i olika höjder, vilket ger ett levande uttryck.

17/17

Bågformad matta till väggen eller golvet

Cappelen Dimyr

Vit, fluffig matta som är formad likt en triumfbåge. Mattan passar lika bra på golvet som på väggen som dekoration, och kan till exempel vara fin i sovrummet eller vardagsrummet.

liten fluffig matta
Annons
Annons