Populärt: Hemma hos Inredningsnyheter ELLE Deco Design Awards Köksinspiration Inspiration för balkongen Se ELLE Hemma hos

Svenska inredaren från Netflix-serien Mäklarna i Marbella skapar magi med sin design

17 okt, 2024
AvTove Hiitti
Netflix-serien Mäklarna i Marbella bjuder på lyxig inredning och exklusiva hus
Inredningsspecialisten Olivia Wickerts är aktuell i Netflix-serien Mäklarna i Marbella. Med sin lyxiga inredningsstil skapar hon storslagna hem – se bilderna här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kika in hos arkitekten i Paris- minimalistiskt och luftigtBrand logo
Kika in hos arkitekten i Paris- minimalistiskt och luftigt

Olivia Wickerts med rötter i Stockholm, inledde sin karriär inom inredning 2015 när hon renoverade en fastighet i Marbella. Ett renoveringsprojekt som sedan ledde till att hon grundade ett eget företag, OMEO design, och kort därefter startade hon Palmeras Property Development.

I Netflix-serien Mäklarna i Marbella får vi följa Olivia Wickerts både framför och bakom kameran när hon visar upp livet i Marbella. Serien inriktar sig på fastighetsmäklarfirmor och bjuder på exklusiva bostäder, glamour, drama och en insikt i hur det är att jobba i branschen.

Annons

Vi får hänga med Oliva under två olika tillfällen: en kräftskiva och en visning av hennes fastighetsprojekt, The Nest, som ska säljas. I serien porträtteras hon som fastighetsutvecklare och interiördesigner, medan mäklarna pitchar lägenheterna inför försäljning. Något som lyfts fram är att det inte bara är mäklarnas insats som är avgörande, utan också allt det förarbete som Olivia ansvarar över.

Olivia Wickerts i Mäklarna i Marbella på Netflix
Olivia Wickerts i Marbella!
Annons

Olivia Wickerts

Ålder: 39 år.
Familj: Maken John, dotter Livinia-Juli, 2 hundar, 6 hästar, 1 åsna.
Intressen: Design, arrangera och hosta event, adoptera och hjälpa djur.
Aktuell: Interiördesigner och fastighetsutvecklare.
Grundare och ägare av OMEO design (interiör- och arkitektfirma) samt medgrundare och delägare av Palmeras Property Development (fastighetsutveckling)

Hus med pool i Netflix-serien i Mäklarna i Marbella 2024
En oas av lugn vid Villa Bodega, med en inbjudande pool som förhöjer atmosfären.
Sovrum på Netflix i serien Mäklarna i Marbella 2024
Annons
Mäklarna i Marbella på Netflix med modernt vardagsrum 2024

Olivia Wickerts vinnande strategi ligger i hennes hemliga vapen ”secret spaces” – oväntade funktioner och rum som adderar en unik eller ovanlig dimension till hemmen. Det kan röra sig om allt från en gömd vinkällare bakom en tavla, till ett spa som döljer sig bakom en spegel. För henne handlar inredning om att överraska samt skapa personliga lösningar.

Mäklarna i Marbella – ny tv-serie på netflix

– Jag tror att en nyckel till min framgång är att jag ständigt strävar efter att förnya mig och skapa oväntade utrymmen. Det är en nisch som ger mig en fördel på marknaden, säger Olivia Wickerts.

Annons
Netflix-serien Mäklarna i Marbella badrum med marmor
Det stiliga badrummet i villan The Nest, där marmor möter en fantastisk utsikt. Inredningsprojektet som även syns i Netflix-serien ''Mäklarna i Marbella''.
Serien Mäklarna i Marbella på Netflix vardagsrum 2024
Annons
Mäklarna i Marbella nu på Netflix – serien med inredning 2024

Olivia Wickerts betonar vikten av att skapa en naturlig känsla i hemmen. Naturmaterial och färgpaletter som smälter in i omgivningen samt att ta hänsyn till hur interiören kan lyfta fram utsikten eller trädgården. För henne handlar det inte om att följa trenderna, utan om att skapa eleganta och hållbara lösningar som står sig över tid.

Hennes bästa tips för att skapa en harmonisk men framförallt trivsam miljö är att arbeta mycket med rätt val av belysning. Fel ljus kan förstöra en annars perfekt stämning, medan flera ljuskällor med mjukt, nedtonat sken skapar en mysig och inbjudande miljö. Personligen tror hon på att hålla en röd tråd av material och färger genom hela huset för att skapa en genomtänkt och elegant känsla.

Annons

– Mitt tips är att inte tumma på kvaliteten genom att välja den billigaste lösningen, då kvalitet är otroligt viktigt för harmoni, säger Olivia Wickerts.

Villa La Toca är ett av de projekt som hon minns allra bäst. Hon belyser hur de komplexa vinklarna i byggnaden inspirerade henne och resten av teamet att tänka utanför boxen.

Netflix-serien Mäklarna i Marbella hus med uteplats
Villa La Toca, med sina unika vinklar och kaklade fasader, liknar en diamant som sticker upp bland träden – ett innovativt projekt som skapade både utmaningar och skönhet.
På Netflix Mäklarna i Marbella pool med utsikt 2024
Annons
Serien Mäklarna i Marbella på Netflix med ett kök

– Jag tror att La Tocas många unika vinklar skapade så pass många utmaningar att det i sig måste vara det mest minnesvärda av dessa tre. Att använda det som är komplicerat, det vill säga vinklarna, till att skapa värde var något som hela tiden ledde tankarna mot resultatet. På grund av alla dessa vinklar så valde vi att kaklaa större delar av husets fasad och tak, vilket gör att huset utifrån ser ut som en diamant som sticker upp bland träden, säger Olivia Wickerts.

Annons
Serien Mäklarna i Marbella på Netflix svart inredning 2024
Netflix-serie Mäklarna i Marbella mörk inredning i ett spa
Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons