Då är det ultimat för dig att gå och lägga dig – baserat på ditt stjärntecken

25 sep, 2024
AvEmma Castman
Kendall Jenner och Kim Kardashian i pyjamas
Hur många timmar bör vi egentligen sova per natt, och finns det någon ”perfekt” tid att gå och lägga sig? Faktum är att ditt stjärntecken kan påverka svaret!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Astro #1 - MånteckenBrand logo
ELLE Astro #1 - Måntecken

Sena kvällar och sena morgnar eller tidiga kvällar och tidiga morgnar? Svaret på dina sömnvanor kan finnas i stjärnorna! Vänder vi oss till astrologin visar det sig nämligen att ditt stjärntecken avslöjar en hel del om när du föredrar att sova!

Här listar vi varje stjärnteckens ideala sömnrutin!

Då är det bäst att gå och lägga sig – enligt stjärnorna

VÄDUREN 21/3-19/4

Tidpunkt: 21.00

Som Vädur bör du gå och lägga sig senast 21.00. Dina dagar tenderar att vara otroligt hektiska, med ett ständigt fullspäckat schema – både när det kommer till arbetsliv och privata aktiviter. Du behöver varje timmes sömn du kan få för att prestera till max under dagen!

Annons

OXEN 20/4-20/5

Tidpunkt: 22.00

Oxen älskar tidiga morgnar och det hör inte till ovanligheten att du kickstartar dagen med en löptur för att sen avnjuta en kopp kaffe i lugn och ro framför tv:n innan du tar tag i dagens måsten. För att få utrymme till att starta dagen på detta sätt krävs det dock att du kommer i säng tidigt – och 22.00 är därför din ideala sovtid.

TVILLINGARNA 21/5-20/6

Tidpunkt: 23.00

Som Tvilling har du en tendens att råka stanna uppe lite för länge – och vill det sig riktigt illa sover du inte alls. Samtidigt älskar du att gå upp tidigt för att få ut så mycket som möjligt av dagen, vilket inte riktigt går ihop. 23.00 är därför den ultimata sovtiden för dig, då det ger dig möjlighet att njuta av kvällen samtidigt som du orkar stiga upp tidigt.

KRÄFTAN 21/6-22/7

Tidpunkt: 22.30

Precis som Tvillingarna gillar Kräftan att gå upp tidigt – och vara uppe sent. Genom att gå till sängs vid 22.30 ger du sig själv möjligheten att få en välbehövlig natts sömn, utan att det inkräktar för mycket på din kväll. Glöm inte att Kräftan behöver energi för att må bra och kunna leverera.

Annons

LEJONET 23/7-22/8

Tidpunkt: 00.00

00.00 kan tyckas sent, men för Lejonet är det mer eller mindre omöjligt att komma till ro tidigare. Du älskar att vara uppe sent och spenderar gärna tid framför en bra serie till in på småtimmarna. Oavsett hur många timmars sömn du får känner du dig aldrig redo för morgonen!

JUNGFRUN 23/8-22/9

Tidpunkt: 20.00

Jungfrun är metodisk och planerar hellre för mycket än för lite. Sömn är otroligt viktigt för dig, och för att känna dig helt redo för dagen är du noga med att komma till sängs i tid. 20.00 är därför din optimala sovtid. Tidigt, men du vill känna dig hundra procent säker på att din skönhetssömn inte rubbas.

VÅGEN 23/9-22/10

Tidpunkt: 00.00

Våg och morgonmänniska? Nej, skulle inte tro det. Vågen är ofta grinig på morgonen och kan inte gå upp utan att trycka på snooze ett dussintal gånger. Kvällen däremot, då mår du som bäst – vilket gör 00.00 till din perfekta nattid.

Annons

SKORPIONEN 23/10-21/11

Tidpunkt: 01.00

För Skorpionen är morgnar mer eller mindre det värsta som finns. Du brukar vakna upp sur och trött, oavsett när du gick och la dig. På kvällarna ser det dock annorlunda ut, då är du lycklig och taggad på allt som livet har att erbjuda! Försök trots det att komma till sängs vid 01.00, det gör dig gott.

SKYTTEN 22/11-21/12

Tidpunkt: 02.00

Även Skytten är en riktig nattuggla och är som mest effektiv sent på kvällen. Du har en hel del projekt igång, och sitter sällan still en sekund. Det mest optimala för dig är därför att gå och lägga dig vid 02.00 0ch sen sova till lunch.

Annons

STENBOCKEN 22/12-19/1

Tidpunkt: 22.00

Som Stenbock är du mån om att ha ordning och reda på tillvaron. Du älskar att ta ansvar och lämnar inget åt slumpen. Sömn är viktigt och det mest optimala för dig är därför att säga god natt vid 22.00! Inte för tidigt, inte för sent, och den perfekta mängden sömn för att du ska orka med det du behöver göra.

VATTUMANNEN 20/1-18/2

Tidpunkt: 00.00

För Vattumannen är det viktigt med egentid, och allra helst under kvällen. Du älskar att försjunka i en spännande bok eller spendera timmar på att pyssla eller skriva dagbok. Njut av kvällen och gå till sängs vid 00.00, det är perfekt för dig!

ELLE Astro #4 - ElementenBrand logo
ELLE Astro #4 - Elementen

FISKARNA 19/2-20/3

Tidpunkt: 23.00

Morgonmänniska? Nej, inte alls! Kvällsmänniska? Nej, inte det heller! Sängen är din favoritplats och det tar emot varje gång du behöver lämna den. Trots det är det bäst om du lyckas gå till sängs vid 23.00, det gör dig gott.

Artikelinspiration: Your tango

Foto: TT

Annons