Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider

Efter så många år är det vanligast att gifta par skiljer sig

09 okt, 2024
AvEmma Castman
The perfect couple
Känner du att ditt äktenskap är på väg att gå i kras? Även om det inte finns något facit när det kommer till kärlek och relationer går det att se en röd tråd när flest uppbrott sker. Här är de kritiska tidsperioderna för gifta par!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se kändisar som gjort slut men sedan återförenatsBrand logo
Se kändisar som gjort slut men sedan återförenats

Oavsett om du nyligen har ingått äktenskap eller firar 15-årig bröllopsdag med din partner är det helt normalt att känslor kan svaja. Ibland svalnar de succesivt och ibland förändras de över en natt – det vi vet säkert är att det inte finns något facit när det kommer till kärlek.

Relationer är oförutsägbara och äktenskap som såg ut att vara för evigt kan plötsligt ändra skepnad och falla samman. Hur vi hanterar situationer där kärleken går i kras varierar så klart från person till person, men trots det finns det likheter. Rent statistiskt går det nämligen att se att vissa perioder av ett äktenskap kan upplevas särskilt svåra, och oftare resultera i skilsmässa.

Annons

Åren då flest par separerar

Så, när är det egentligen vanligast att gifta par väljer att gå skilda vägar? Resultatet varierar så klart, men sett till studier som gjorts på ämnet finns det två återkommande tidsperioder där skilsmässor sker mer frekvent.

Det rör sig om de två första åren av ett äktenskap samt mellan det femte och åttonde äktenskapsåret. Studier pekar även på att de mest kritiska åren bland de specifika perioderna är år sju och åtta.

Varför det är just de här perioderna som sticker ut finns det inga direkta svar på, och som nämnt tidigare finns det inget facit när det kommer till kärlek och relationer. Statistik är intressant, men det viktigaste är att känna inåt och lita på sin egen resa – glöm aldrig det!

Artikelinspiration: Marriage.com

Foto: Netflix

Annons