Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider

5 vanor alla stabila kärlekspar har gemensamt

16 okt, 2024
AvEmma Castman
Par sida vid sida på Milano fashion week
Öppna och transparenta konversationer och ständig nyfikenhet – ja, det är två exempel på vanor som partners i stabila förhållanden har gemensamt. Spana in fler kännetecken här och se om du känner igen er!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se Brooklyn Beckhams tatueringar tillägnade Nicola PeltzBrand logo
Se Brooklyn Beckhams tatueringar tillägnade Nicola Peltz

Hur vet vi egentligen om vi har hittat rätt och befinner oss i en relation som är stabil och har förutsättningarna att vara för evigt?

Det finns så klart inte ett gemensamt svar på den frågan, Kärlek ter sig olika, och vad som är rätt för dig behöver inte vara det för mig. Men trots det finns det vanor som många stabila par har gemensamt. Här listar vi några exempel!

Så vet du att du är i en stabil relation – 5 kännetecken

1. Ni vet vad ni inte ska göra

Känner du och din partner att ni vet vad som krävs för att er relation ska blomstra och för att ni ska må bra? På samma sätt som ni vet vad ni ska undvika att göra för att tillsammans nå er fulla potential? Grattis, då låter det som att ni har en stabil och trygg grund att luta er mot. Genom att veta exakt vad som skulle kunna förstöra mellan er (både kortsiktigt och långsiktigt) har ni alla möjligheter att undvika den typen av situationer. Därtill är det ett tecken på att ni tar varandra på allvar, är måna om ert förhållande och vill varandra väl.

Annons

2. Ni kör öppna kort och är transparenta

Att säga vad man tycker och inte vara rädd för att lätta på hjärtat kan kännas läskigt, men det kan också främja intimitet och stärka banden till varandra. Par som vågar prata öppet och ärligt med varandra och som vågar säga vad de känner och vad de vill har alla förutsättningar för att få relationen att fungera. Kommunikation är nämligen a och o. Kom ihåg: Ingen kan läsa dina tankar!

3. Ni är nyfikna på varandra

Är ni ständigt nyfikna på varandra har ni goda förutsättningar för att få relationen att hålla över tid. Det är lätt att tro att du vet allt om din partner, men kom ihåg att vi ständigt är i utveckling, utsätts för nya situationer och lär oss nya saker. Genom att inte tappa nyfikenheten kommer ni garanterat upptäcka nya saker om varandra – vilket i sin tur ökar spänningen och attraktionen.

4. Ni pratar om sådant som känns jobbigt – direkt

Ibland känns det lättare att undvika svåra samtal, oavsett om det är något ni är eniga eller oeniga om. Men att undvika svåra konversationer kommer inte leda till något gott. Tvärtom. Så, hur jobbigt det än känns att ta upp vissa samtalsämnen lovar vi att det kommer vara värt det i längden. Ni gör det för relationens skull.

5. Ni lyssnar på varandra, på riktigt

Sist, men inte minst – vanan att lyssna. Det kan låta enkelt, men faktum är att det är långt i från en självklarhet. Träna på att lyssna och höra vad den andra personen säger, på riktigt. Avvakta innan du respondera och undvik att agera i försvar. Lyckas du och din partner med det har ni kommit långt i relationen.

Foto: TT

Artikelinspiration: Your Tango

Annons