Lemonad, godis och vin – 10 härliga mat- och dryckesnyheter
Nyheterna fortsätter rulla in och det dyker upp nya grejer på hyllorna dagligen! Efterfrågan på proteinrika mellanmål är fortsatt stor och Barebells är inte sena med att lyssna, senast ut på marknaden är två nya veganska proteinbars. Men var inte orolig, allt handlar inte om att vara nyttig – Fazer har släppt massa nya godisar och självklart har jag testat och hittat ett par favoriter! När det kommer till dryck rullar nyheterna in även där, ett alkoholfritt vin med fin syra och härliga toner av citrus och gröna äpplen och en färdigblandad rom och cola är bara några av dryckerna som sätter stämning på våren!
10 mat- och dryckesnyheter värda att testa
1. Ladda upp med snabb energi
För alla oss som har lätt för att bli hangry så rekommenderar jag att alltid ha en proteinbar liggande i väskan. Barebells har kommit med två nya smaker som båda är veganska, Fugde Brownie och Caramel Peanut, som har blivit en favorit! Ladda upp med 15 gram protein, och inget tillsatt socker, när energin dippar och du tar dig igenom eftermiddagens möte eller träningspass med bravur.
2. Slipp dålig andredräkt
Att oroa sig för sin andedräkt är något jag verkligen känner igen mig i, tillsammans med ungefär hälften av av alla svenskar, visar en undersökning framtagen av Kantar Media på uppdrag av Cloetta Sverige. En ny mintpastill har klivit in på marknaden – Mynthon Zip Mints. Mintpastillerna kommer i två smaker, mint och salmiak, båda mycket goda och sockerfria. Jag gillar att pastillerna smakar mycket mint, utan att bränna, och lämnar en långvarig känsla av fräschör i munnen.
3. Alkoholfri Sauvignon Blanc
Les Fumées Blanches har blivit ett givet val för många svenskar när det kommer till vita och roséviner. Så här lagom till våren och sommaren lanserar de nu sitt allra första alkoholfria vin Zero by Les Fumées Blanches. Det alkoholfria vinet har friska citrustoner med inslag av gröna äpplen och en fin hög syrlighet som gör att det gör sig väl ihop till lite fetare maträtter. Den har alla egenskaper man gillar med Sauvignon Blanc helt enkelt.
4. Lemonad med smak av sommar
För någon vecka sedan damp Brämhults säsongslemonad ner på hyllan och den smakar sommar! Strawsome Lemonad kombinerar citroner, jordgubbar och fläder i en suverän balans utan att bli varken för söt eller för syrlig. En god lemonad som verkligen funkar precis som den är, välkyld eller med is, men tror den också kan vara god att spetsa med lite vodka för en somrig drink.
5. Nya chokladfavoriter
Finns det något godare än apelsinchoklad? Skrek av glädje när jag provade Fazers nya chokladkaka med apelsintryffelfyllning! Få saker är så goda som kombinationen apelsin och len mjölkchoklad. En annan oemotståndlig nyhet från Fazer är Kina snacks med hallonsmak – oj, vad goda! Jag skickar dock med en varning om att de är försvinnande goda!
6. Fixa lyxkaffe hemma
I samarbete med Espresso House släpper Oatly för första gången smaksatta varianter av sin populära iKaffe. Den kommer i smakerna Vanilla och Caramel och går givetvis bra att skumma och passar i både varma och kalla kaffedrycker. Jag testade den i iskaffe och det var inte dumt alls! Tror dock att det blir ännu godare med ett par plusgrader till ute, tänk dig vårsol och smaksatt iskaffe... Vilken dröm!
7. En tryffelälskares dröm
Italienska Granarolo har fyllt på osthyllan med ett par nyheter, bland annat tre varianter av pizzamozzarella och sen årets kanske godaste nyhet – Granarolo Truffle Blue Cheese. Det är en finstämd mix av mild blåmögelost och italiensk sommartryffel, två smaker som ofta väcker starka känslor. Om du, precis som jag, älskar båda är det här en ost för dig. Mixa den gärna med mascarpone, lite salt och citronzest och servera med surdegsbröd. Du kommer inte vilja äta något annat.
8. Take away-rom & cola
Jag är svag för en rom och cola när jag är på en strand i gassande sol. Absolut busenkel att göra själv, men nu kommer Planteray Rum & Cola (13204), vilket är en färdigblandad cocktail på burk. Jag är även extra svag för goda saker som blir lätta att ta med ut i naturen och det är precis vad detta är. Denna kommer att packas med till stranden, på picknicken och kanske till och med på vandringsturen.
9. Pålitligt husvin
Nu när dagarna börjar bli ljusare och varmare brukar jag dras mer åt det vita vinet, som en paus mellan vinterns röda och sommarens rosé. En enkel vitvinare att ha på kylning hemma är El Coto Blanco (2780). Den är torr, lätt och frisk, vilket gör att den funkar fint i matlagning, t ex en risotto, och passar bra ihop med lättare fisk- och skaldjursrätter.
10. Optimerade dipp-chips
Salt, krispigt och det viktigaste av allt – ostigt! Det är Santa Marias ostspäckade nyhet Crunchy & Cheesy Strips. Chipsen är optimerade för dippning tack vare sin avlånga och lätt böjda form men är också oförskämt goda att smula över sin tortilla för att få den där extra krispigheten i sin taco. Supergoda att äta som de är men kanske ändå godast att dippa i guacamole!