Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

12 krämiga röror till grillat

01 apr, 2016
AvRedaktionen
Guacamole är gott till grillat.
Krämiga röror är gott till grillat. Servera gärna flera sorter så gästerna får välja. En baserad på crème fraiche, en annan på enbart grönsaker och någon på majonnäs, brukar passa fint.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tips! En god röra blir oftast bättre om den görs i tid och får stå och mogna i kylen en stund.

1. Guacamole med koriander

Mosa 3 avokador med 1/2 gul finhackad lök, 1 msk majonnäs, 1/2 dl gräddfil och saften från 1/2 lime. Rör ner 1/2 dl hackad koriander. Smaka av med salt. Till pulled pork på grillen eller en god köttbit. Eller varför inte toppa burgaren?

2. Fyllig kronärtskockscreme

Låt 150 g marinerade kronärtskockor rinna av, spara marinaden. Mixa med 1 pressad vitlöksklyfta, 1–2 msk av marinaden, 1/2 dl färsk basilika och 3 msk riven parmesan. Smaka av med salt och peppar. Extra gott till grillad lax.

3. Frisk lime- och honungsfraiche

Riv skalen av 2 ekologiska lime och pressa saften från 1. Rör ner i 2 dl crème fraiche tillsammans med 2 msk finhackad citronmeliss och 2 msk flytande honung. Smaka av med svartpeppar. Passar till precis allt!

4. Tokgod tapenade

Mixa 300 g svarta eller gröna oliver med saften från 1/2 citron, 1/2 dl olivolja, 3 sardellfiléer, 1 msk avrunnen kapris och 2 vitlöksklyftor. Smaka av med salt och peppar.

Annons

5. Västerbottensmajo

Mixa 2 rumstempererade äggulor med 2 msk vitvinsvinäger och 1 tsk dijonsenap i en matberedare. Fortsätt mixa ner 1 1/2 dl matolja i en fin stråle till en tjock majonnäs. Finriv 60 g västerbottensost och blanda ner. Smaka av med salt.

6. Dill- och romröra

Blanda 1 1/2 dl majonnäs, 1 dl crème fraiche med 2 msk finhackad rödlök, 2 msk finhackad dill och 3 msk rom. Smaka av med 1/2 tsk citronsaft och salt. Jättegott till fisk, men även grillade grönsaker.

7. Färskoströra med soltorkade tomater

Mixa 200 g färskost med bladen från 1 kruka basilika och 200 g burk soltorkade tomater – även oljan. Smaka av med salt och peppar. Utmärkt till biff, även gott som dipp till råa grönsaker före middagen.

8. Citronbönröra

Mixa 400 g avrunna sköljda vita bönor från burk med 1 riven vitlöksklyfta, 2 msk olivolja samt saft och rivet skal av 1/2 citron. Smaka av med salt och peppar. Servera med lite extra olivolja ringlad över. Till medelhavssmakande grill som lamm eller vita fiskar.

Annons

9. Fetaostcreme

Mixa 3 dl grekisk yoghurt med 200 g fetaost, 1 msk flytande honung, 1 msk olivolja och 1 msk hackade myntablad. Smaka av med peppar.

10. Bluecheeseröra

Mixa 2 dl crème fraiche med 1 1/2 dl majonnäs, 100 g ädelost och 1 pressad vitlöksklyfta. Smaka av med 1–2 msk rödvinsvinäger och 1 tsk strösocker.

11. Ajvarröra

Rör ihop 2 dl crème fraiche med 2 1/2 dl ajvar relish och 2 msk majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

12. Krämig gorgonzolaröra

Rör samman 1 dl majonnäs med 2 dl crème fraiche i en skål. Tillsätt 1 msk pressad citronsaft, 1 tsk worcestershiresås och 1 pressad vitlöksklyfta. Smula ner 100 g gorgonzola och blanda försiktigt.

Guacamole är gott till grillat. Foto: Shutterstock
Guacamole är gott till grillat. Foto: Shutterstock

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons