3 goda gröna recept – med sparris, gurka och ärtor
Snabba rätter kan vara både goda och gröna! En frittata svänger du ihop på knappt en halvtimme och här kan du fylla med vad som helst, är sparrisen i säsong så väljer vi givetvis det, gärna ihop med smakkompisen getost. Är du sugen på något friskare och fräschare har vi vår spröda gurksallad med färsk mynta och vinägrett, de vita bönorna gör den matigare och bidrar med välbehövligt protein. Ibland känns det som att våren är runt hörnet men temperaturen har inte riktigt hunnit ifatt solen, då är det ett perfekt läge att laga en vårigare variant av minestrone. Även här använder vi sparris, men också gröna ärtor och pärlkorn. Riv parmesan över och servera med ett gott bröd. Värmer inifrån och ut.
Sparrisfrittata med getost
Frittata svänger du ihop på knappa 30 minuter och du kan fylla med vad som helst.
Recept: Sparrisfrittata
Spröd gurksallad med vita bönor
Mynta och vinägrett gör salladen extra fräsch. God som den är eller som tillbehör till middagen.
Recept: Gurksallad med vita bönor
minestrone med pärlkorn
En vårigare variant på den klassiska soppan gör du med sparris, ärtor och pärlkorn.
Recept: Vårig minestrone