Klassiska grytor att laga i höst – 3 recept
11 nov, 2018
AvRedaktionen
Boeuf bourguignon, bouillabaisse och coq au vin. Damma av din gamla gryta och gör någon av dessa klassiska rätter som är fyllda med massor av smak!
Annons
1. Boeuf Bourguignon
Boeuf bourguignon är en klassisk fransk köttgryta med högrev, rödvin, sidfläsk, champinjoner och smålökar. Köttet ska bli så mört att det faller sönder när det är klart. Kombinera med ett riktigt kraftigt rödvin!
Annons
Recept: Boeuf bourguignon
2. Bouillabaisse
Bouillabaisse är en fransk soppa med fisk och skaldjur. Bäst blir bouillabaissen om du gör buljongen från grunden. Servera gärna med en klick aioli.
Recept: Klassisk bouillabaisse
3. Coq au Vin
Coq au vin är en klassisk fransk gryta med tupp, sidfläsk och rödvin. Här har vi ersatt tuppen med kyckling. Servera gärna med en bit baguette.
Recept: Coq au vin
Av: Charumati Rouge
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Annons