3 recept där tomaterna får skina
Solmogna tomater, finns det något godare? Troligtvis inte! Det fina med tomater är att de kommer i så många olika färger och former och passar i så många olika rätter. Även om listan kan göras lång, nästintill oändlig, så har vi lyckats enas om tre favoriträtter (just nu). Panzanellan är salladen där de färska tomaterna får skina och som blir snäppet lyxigare när den toppas med krämig burrata. Tarte tatin är en fransk paj som ofta förknippas med efterrätter men här har vi gjort en matigare variant med tomater och parmesan. Eller varför inte slå på stora trumman och bjuda på en värmande gryta med musslor i het tomatsås?
PANZANELLA MED BURRATA
Färska tomater får glänsa i den klassiska italienska salladen med bröd.
Till recept>>
TARTE TATIN MED TOMATER OCH PARMESAN
Tarte tatin behöver inte betyda efterrätt. Med tomater blir den en finfin lunch.
TILL RECEPT>>
MUSSLOR I HET TOMATSÅS
Chili och citron ger mycket smak åt musslorna.