5 gröna favoriter för alla tillfällen
Lätta upp middagen med en eller flera gröna rätter som passar såväl köttätare som vegetarianer. Ta tillvara på rotselleri, den gör sig otroligt bra att långbaka i ugnen tillsammans med svamp och nötter. Rödbetsflarn med ricotta är en sötsalt galette som passar utmärkt till förrätt eller som plockmat. För alla kalla dagar så är det en krämig pumpasoppa med rostad tempeh vi lagar. Eller varför inte prova jordärtskockor med hemgjord grönkålspesto? Så himla gott! Efterrätten har vi såklart inte glömt – här bjuds det på mjuk pepparkaka med gudomlig kanelfrosting!
LÅNGBAKAD ROTSELLERI MED SVAMP OCH NÖTTER
Den milda rotsellerin trivs bra i smakrikt sällskap.
Till recept>>
RÖDBETSFLARN MED RICOTTA OCH SVARTA VINBÄR
Sötsalta bakade vinbär blir pricken över i på denna frasiga galette.
Till recept>>
PUMPASOPPA MED ROSTAD TEMPEH
Tempeh är en fermenterad variant av tofu med ett härligt tuggmotstånd!
Till recept>>
JORDÄRTSKOCKOR MED GRÖNKÅLSPESTO
Peston smakar lika gott till pasta.
Till recept>>
MJUK PEPPARKAKA MED KANELFROSTING
Använd flera olika tyllar till frostingen, och spritsa tätt.